Oppsalstipend til Ingeborg og Tina

To av klubbens aktive juniorløpere har fått en tidlig julegave gjennom hvert sitt stipend fra Sigrid Giskegjerde Schjetnes reisefond. Fondet deler ut stipend til utøvere i Oppsal IF som er lagspillere og rollemodeller som skiller seg ut.

I anledning Sigrid Giskegjerde Schjetnes tragiske bortgang i 2012, ble det besluttet å etablere et reisestipend i hennes navn. Grunnkapitalen besto av en gave fra Sigrid Giskegjerde Schjetnes familie, overføring fra Espen Bredesens Hopprekruttfond og bidrag fra Oppsal Idrettsforening.

I statuttene til fondet står det bl.a. nevnt at de er på jakt etter den gode lagspilleren som:

  • bidrar til et godt miljø
  • er ærlig, redelig og skylder ikke på andre
  • gjør sitt beste, tar ansvar og initiativ og er konstruktiv

Fondet har besluttet å tildele Tina og Ingeborg hhv. kr. 17.500,- og 12.500,- for sin innsats i både o-løypa og klubben.

For Tina fremheves hennes glødende engasjement for o-idretten. Hun har, i de fire årene som juniorløper, vært en person som jevngamle og yngre løpere har sett opp til og latt seg inspirere av. Tina er en inkluderende og omsorgsfull person som brenner for o-idretten og at alle rundt henne skal trives. Parallelt med egen satsing, har hun bl.a. tatt Trener 1-kurs, deltatt flere år som leder på Camp unge trenere, vært løypelegger i Oslo city cup, vært ansvarlig for gjennomføring av verdens o-dag og ikke minst vært og er styremedlem i Oppsal orientering, styremedlem i Akershus og Oslo o-krets og leder i Rekrutterings- og utdanningsrådet i kretsen.

Ingeborg har hatt en helt fenomenal sesong som førsteårsjunior, både sommer og vinter. Det har resultert i en imponerende rekke av gode prestasjoner; To bronsemedaljer i ungdoms-EM, seier i Junior European Cup (JEC), overlegen sammenlagtseier i Norgescupen og flere NM-gull i orientering. På snø har hun tatt NM-gull og NM-bronse i ski-o, blitt tatt ut til junior-VM og nordisk juniorlandskamp. Både sommer og vinter er Ingeborg nå på det norske juniorlandslaget. I tillegg til fremragende prestasjoner i o-løypa, så nevnes det at Ingeborg med sine prestasjoner og inkluderende væremåte er et idrettslig forbilde for klubbens ungdoms- og juniorløpere.

Bak f.v: Ingrid Giskegjerde, Tom Schjetne og Ingolf Sundfør. Foran f.v: Tina Kalleson og Ingeborg Roll Mosland. Foto: Snorre Veggan

Onsdag i forrige uke møtte Sigrids foreldre, Ingrid Giskegjerde og Tom Schjetne, og Oppsals leder, Ingolf Sundfør, de to jentene i Oppsal arena for å gratulere med fondstildelingen. Selve utdelingen vil finne sted under en av Oppsal damelags håndballkamper på nyåret. Vi kommer tilbake når dato er klar, så flest mulig kan vise seg som gode lagspillere ved å møte opp for å gratulere jentene, samt heie på damelaget vårt i deres ferd på vei tilbake til Rema 1000-ligaen!

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø i august 2012 og ble en måned senere funnet død i et skogholt i Kolbotn. Naboer, lokalbefolkning og mange medlemmer fra Oppsal deltok i en storstilt leteaksjon etter 16-åringen. Engasjementet som oppsto dannet grunnlaget for opprettelsen av fondet og gjennom et ønske om å hedre enkeltutøvere som samtidig er gode medspillere. Håndballspiller Frida Nåmo Rønning fikk den første tildelingen i 2015. Nåmo Rønning spiller nå på det tyske håndballaget Borussia Dortmund.