Junior og seniorLandslag

EM-BRONSE! Ingeborg med kjempeløp på langdistansen

For et løp av Ingeborg Roll Mosland! I konkurranse med over 90 andre løpere i D-18 sikret hun bronsemedalje på første dag av European Youth Orienteering Championship (ungdoms-EM) i Ungarn.

Ingeborg på pallen i W18 med gullvinner Alma Svennerud, Sverige og sølvvinner Eeva Lina Ojanaho, Finland.

Det var ekstremt varmt i Ungarn, men Ingeborg holdt hodet kaldt i det krevende kontinentale terrenget.

På første passering (post 3, 2.2 km) var hun på tiendeplass, 2.58 bak hjemmefavoritten Rita Maramarosi (som løp en meget sterk førsteetappe for Ungarn på VM-stafetten for senior søndag), men ungareren fikk det tøft etterhvert og falt nedover på lista til en 8.plass tilslutt.
Finske Eeva Liina Ojanaho overtok ledelsen på neste passering etter 3,9 km, men ved arenapassering hadde svenske Alma Svennerud beste tid, og hun holdt ledelsen til mål, 1.48 foran Ojanaho. Ingeborg på bronseplass var 4.50 bak svensken – og det ble altså helt nordisk pall i det sentraleuropeiske terrenget, det er sterkt.

Ingeborg passerer på arena (alle foto: NOF)

Laginnsatsen var upåklagelig, med 13.plass til Elisa Götsch Iversen (BUL-Tromsø) og 15.plass til Anna Taksdal (Ganddal), mens Heidi Kristina Sebjørnsen (Fossum) ble disket fra en plassering rundt topp 30 etter at hun dessverre glemte å stemple på drikkeposten.

I M18 ble Phillip Lehmann Romøren (Fossum), som hadde en tett duell med Ask Olaussen på jaktstarten i O-festivalen, best av de norske med 6.plass, mens Alfred Bjørnerød (Moss) ble nummer 11.

Søndag fortsetter mesterskapet med sprint i sentrum av Salgotarjan. Konkurransene kan følges i IOFs livesenter