Råtasser 9-12 år


Råtasstrening er orienteringstrening for barn i alderen 9-12 år, uansett hvilket nivå de er på o-teknisk. Treningene går fra mai til oktober. Målet med treningene er å lære barna:

* treningsglede

* å bli trygge i skogen

* orienteringsferdigheter nok til å kunne gjennomføre orienteringsløp

Treningene er todelt:

1) Løpetrening i form av stafett, hinderløype, stemplingsløype, myrfotball etc. Ca 30 min i starten av hver trening. Dette fordi vi ønsker å gi barna fysisk trening samtidig som det er lettere å bli kjent og bygge sosialt miljø ved slik trening.

2) O-teknisk del: Det er løyper med 3 forskjellige vanskelighetsgrader slik at treninga passer både for nybegynnere og de som har løpt orientering i flere år allerede. Ca 30-40 min.

Vi er avhengig av foreldreinnsats på treningene. For at ikke barna skal få en kjip opplevelse ved å løpe seg vill i skogen er det behov for at foreldre instruerer litt i skogen eller løper bak og «skygger» barna fram til de når et visst nivå og klarer seg på egenhånd.

Dette er en gylden anledning for voksne til å lære seg grunnleggende orientering og være i aktivitet sammen med barna sine.

For å gjennomføre treningene på best mulig måte trenger vi å vite hvor mange som deltar. Derfor trenger vi en forhåndspåmelding til oppsalkids@gmail.com innen 1.mai.

Mer informasjon om det praktiske rundt treningene finner du i heftet Basic info Oppsal Råtass. Heftet Råtasshåndboka er en kort “lærebok” som bl.a inneholder karttegn med forklaring.

Her finner du treningsplan for Råtassene høsten 2019.

Har du spørsmål om råtasstreningene, send epost til oppsalkids@gmail.com.

raatass