Råtasser 9-12 år

Vårtreningen 2023 starter 16. mai klokken 18 til 19.30! (NB: Råtasstreningen 23. mai er på Godlia skole. Feil i planen under.)

Treningsplan Råtass våren 2023 NY

 

Råtasstrening er orienteringstrening for barn i alderen 9-12 år, uansett hvilket nivå de er på o-teknisk. Treningene går fra mai til oktober. Målet med treningene er å lære barna:

* treningsglede

* å bli trygge i skogen

* orienteringsferdigheter nok til å kunne gjennomføre orienteringsløp

Treningene er todelt:

1) Løpetrening i form av stafett, hinderløype, stemplingsløype, myrfotball etc. Ca 30 min i starten av hver trening. Dette fordi vi ønsker å gi barna fysisk trening samtidig som det er lettere å bli kjent og bygge sosialt miljø ved slik trening.

2) O-teknisk del: Det er løyper med 3 forskjellige vanskelighetsgrader slik at treninga passer både for nybegynnere og de som har løpt orientering i flere år allerede. Ca 30-40 min.

Vi er avhengig av foreldreinnsats på treningene. For at ikke barna skal få en kjip opplevelse ved å løpe seg vill i skogen er det behov for at foreldre instruerer litt i skogen eller løper bak og «skygger» barna fram til de når et visst nivå og klarer seg på egenhånd.

Dette er en gylden anledning for voksne til å lære seg grunnleggende orientering og være i aktivitet sammen med barna sine.

For å gjennomføre treningene på best mulig måte trenger vi å vite hvor mange som deltar. De som er “innrullert” bruker Spond, mens vi ønsker at de som skal være med for første gang kontakter oss på oppsalkids@gmail.com før første trening.

Mer informasjon om det praktiske rundt treningene finner du i heftet Basic info Oppsal Råtass. Heftet Råtasshåndboka er en kort “lærebok” som bl.a inneholder karttegn med forklaring.

Har du spørsmål om råtasstreningene, send epost til oppsalkids@gmail.com.

raatass