Råtasser 8-12 år

Råtassene har trening tirsdager kl. 18. For dem som vil ha en ekstra økt, er det mulig å delta på torsdagstreninger, med løyper på c-nivå.

Råtasstrening våren 2024 
7. mai: Haraløkka (sprintkart)
14. mai: Godliaskogen, Godlia skole
21. mai: Rustadsaga/Hestejordet
28. mai: Nøklevann skole
4. juni: Haraløkka (skog)
11. juni: Ulsrudvann badeplass
18. juni: Klubbmesterskap SPRINT! Bråten ved Nøklevann

Følg med i Råtassgruppa på Spond for mer info!

Andre sentrale løp og arrangementer framover: 

19.-20. mai: Pinseløp – både på Kongsberg og i Hamar/Løten.

25.-26. mai: O-troll-leir! For deltakere som er 10-12 år. Her blir det gøyal o-trening, lek og overnatting, og man blir kjent med mange Råtasser fra andre klubber. Mer info kommer!

1. juni: Råtasskokurransen! Dette er lagkonkurransen for alle som er 12 år eller yngre – her skal dere finne poster og løse oppgaver sammen i Norges desidert kuleste fellesstart! Det er Oppsal orientering som arrangerer Råtasskonkurransen fra Sandbakken sportsstue, samtidig med 15-stafetten.
2. juni: Knut Valstads Minneløp – Sandbakken sportsstue
21.-23. juni: O-festivalen på Lillehammer

Råtasstrening er orienteringstrening for barn i alderen 8-12 år, uansett hvilket nivå de er på o-teknisk. Treningene går fra mai til oktober. Målet med treningene er å lære barna:

* treningsglede

* å bli trygge i skogen

* orienteringsferdigheter nok til å kunne gjennomføre orienteringsløp

Treningene er todelt:

1) Løpetrening i form av stafett, hinderløype, stemplingsløype, myrfotball etc. Ca 30 min i starten av hver trening. Dette fordi vi ønsker å gi barna fysisk trening samtidig som det er lettere å bli kjent og bygge sosialt miljø ved slik trening.

2) O-teknisk del: Det er løyper med 3 forskjellige vanskelighetsgrader slik at treninga passer både for nybegynnere og de som har løpt orientering i flere år allerede. Ca 30-40 min.

Vi er avhengig av foreldreinnsats på treningene. For at ikke barna skal få en kjip opplevelse ved å løpe seg vill i skogen er det behov for at foreldre instruerer litt i skogen eller løper bak og «skygger» barna fram til de når et visst nivå og klarer seg på egenhånd.

Dette er en gylden anledning for voksne til å lære seg grunnleggende orientering og være i aktivitet sammen med barna sine.

For å gjennomføre treningene på best mulig måte trenger vi å vite hvor mange som deltar. De som er “innrullert” bruker Spond, mens vi ønsker at de som skal være med for første gang kontakter oss på oppsalkids@gmail.com før første trening.

Mer informasjon om det praktiske rundt treningene finner du i heftet Basic info Oppsal Råtass. Heftet Råtasshåndboka er en kort “lærebok” som bl.a inneholder karttegn med forklaring.

Har du spørsmål om råtasstreningene, send epost til oppsalkids@gmail.com.

raatass