Junior og seniorKlubbenLandslagStafetter

Overganger i sommer: solide forsterkninger til Oppsal

Den canadiske landslags- og VM-løperen Vegard Jarvis Westergård blir trener og løper i Oppsal orientering allerede denne høstsesongen. Nå følger flere sterke løpere etter.

Håkon Raadal Bjørlo og Olai Stensland Lillevold har meldt seg inn i klubben og kommer til å representere Oppsal allerede fra og med 1. juli. Håkon løp solide etapper på Haldens førstelag i både Tiomila (8.plass) og Jukola (9.plass), mens Olai bidro sterkt til NTNUIs førstelag i de samme stafettene (9.plass og 3.plass).

Olai Stensvold Lillevold veksler i Tiomila 2022 etter å ha løpt opp NTNUI fra 17. til 5.plass på den andre etappen. (Foto: Snorre Veggan)

Alle tre vil representere Osloklubben i O-ringen i slutten av juli, Vegard er Oppsalløper under EM i august og Oppsals stafettlag vil styrkes betraktelig allerede fra samme måned.

Stafetter er noe av det viktigste for alle tre. Olai setter tredjeplassen i Jukola med NTNUI som et foreløpig høydepunkt i karrieren.

– Fremover har jeg et mål om å løpe bra på stafettene for Oppsal, men vil også jobbe for å hevde meg i nasjonale løp, sier han.

Håkon supplerer:

– Det å prestere sammen som et lag er så sykt morsomt.

Etter flere år med få løp pga. skader og annet styr, er Håkon nå virkelig tilbake i skogen. Men han må skynde seg langsomt.

– Egne ambisjonene er først og fremst å få løpt jevnt og ha mye moro med orienteringen igjen, forteller 24-åringen fra Halden.

– Med løping og trivsel kommer også resultater, og etter hvert vil jeg gjerne yppe meg i norgestoppen. Stafettene med Oppsal blir store høydepunkter, gliser Håkon.

Håkon Raadal Bjørlo etter en knalletappe for Halden i årets Jukolastafett. (Foto: Erik Borg)

Håkon og Vegard har fått seg krypinn på Godlia, rett ved den sagnomsuste Skøyenbakken. Og skal vi tro Håkon, så blir det tøffere kamp om fotballen på tirsdagstreningene:

– Jeg blir veldig inspirert av å få komme inn og bidra i en klubb som allerede har et så stort og godt breddemiljø. Det er morsomt å være eliteløper i en klubb som har stor aktivitet på alle nivåer. Jeg gleder meg like mye til ballspill på tirsdager som til nattøkter i Østmarka!

Olai legger til:

– Jeg synes det er spennende å bli med på den sportslige satsingen og merker at det allerede er mye engasjement rundt det. Gleder meg derfor til å bli en del av den!

Olai har tatt en master i bygg og miljøteknikk og har fått seg jobb som geotekniker i rådgivingsselskapet COWI, som har kontor på Hasle. Der begynner han i august.

Håkon studerer statsvitenskap og skal ta siste året på Universitetet i Oslo. Satsingsprosjektet til Oppsal, med kompisen Vegard som ny hovedtrener, og Østmarka som nærmeste nabo, gjorde Oppsal til et naturlig klubbvalg.

I tillegg til de tre nevnte, så kommer tidligere Oppsalløper og -trener Anders Emilsson tilbake i klubben etter studier i Trondheim. Anders har vært sentral i elitemiljøet i NTNUI og vil bidra i junior- og seniorsatsingen.

Vi ønsker alle fire velkommen til Oppsal!

Bak f.v: Espen Aubert, Anders Emilsson, Martin Reichenbach Foran f.v: Vegard Jarvis Westergård og Olai Stensland Lillevold (foto: Snorre Veggan)