Spennende tider: Ny sponsor og ny hovedtrener på plass

Her er klubbens nye hovedtrener! Vegard Jarvis Westergård (25) har takket ja – og starter i jobben 1.august.

Å ha en ansatt hovedtrener er et av stegene i klubbens nye, langsiktige junior- og seniorsatsing, som blant annet har vært presentert på årsmøtet i februar og klubbkvelden i mars. Satsingen er mulig på grunn av en ny sponsoravtale med Daimyo AS.

Målet er at Oppsal igjen skal bli en “komplett” klubb. 

– Vi har i dag et veldig godt tilbud for ungdom og juniorer og er blant de største i landet i disse klassene. Med støtten fra Daimyo, kan vi nå skape et attraktivt treningsmiljø også for seniorene, uten at det går utover annen aktivitet, sier leder Vigdis Hobøl.

Avtalen med Daimyo ble inngått i mai.

– Sponsoravtalen og treneravtalen blir et skikkelig løft for klubben vår! Til nå har vi hatt ulønnede (og svært dyktige) trenere, men støtten fra Daimyo gjør at klubben kan ta et skritt videre. Vegard Jarvis Westergård går inn i trenerteamet og får hovedansvar for juniorer og seniorer. I tillegg vil Vegard representere Oppsal i konkurranser, samtidig som han jakter internasjonale resultater for Canada.

Nestleder Martin Reichenbach har ledet gruppa som har arbeidet med klubbens sportslige strategi. Han er opptatt av at Oppsal fortsatt skal fremstå som en attraktiv klubb for løpere i  alle nivåer, og samtidig være et naturlig valg for aktive, satsende o-løpere som flytter til Oslo. Stafettene blir sentrale i satsingen.

– Vi har noe av det beste treningsterrenget i Oslo-området. I tillegg er både boligpriser og avstand  til sentrum overkommelig. Med planen vi har lagt for de kommende årene, så har vi stor tro på at  vi skal lykkes med å tiltrekke oss flere herre- og dameløpere, sier han. 

Valget av klubb begrunner bergenseren Vegard med at Oppsal er et av stedene i Norge med høyest o-potensial. Østmarka og det gode ungdomsopplegget mener han er to av de viktigste ingrediensene for å lykkes med  satsingen de kommende årene.  

– Om fem år skal Oppsal være Norges fremste klubb på både rekruttering, breddeaktivitet og  toppsatsing, sier han optimistisk.  

Treneren

Vegard er 25 år, løper for NTNUI og har tidligere representert Halden og moderklubben Varegg. Han har en rekke topp 10-plasseringer i NM de siste sesongene, vant “vårklassikeren” Smaaleneneløpet i april i år og løp på NTNUIs førstelag som ble nummer ni i årets Tiomila. Som trener har han vært barne- og ungdomstrener i Varegg og ikke minst elitekoordinator og o-teknisk ansvarlig i NTNUI. 

Han vil være hovedtrener i 50% stilling, og bruke resten av tiden på egen satsing. Vegard har kanadisk pass og har fått klarsignal til å representere Canada i mesterskap og verdenscup de neste sesongene: 

– Jeg har høye ambisjoner for de nærmeste sesongene. De kortsiktige er å få gode resultater for Canada i internasjonale mesterskap. På lengre sikt vil jeg hjelpe til med å bygge Oppsal til en klubb som kan levere gode resultater i Tiomila og Jukola!

Sponsoren

Espen på vei til veksling i KM sprintstafett

CEO i Daimyo, Espen Aubert bør være godt kjent for de av klubbens medlemmer som har deltatt på løp de siste sesongene – han har vært ofte å se på samlingsplassene i løpstøy. Sammen med Morten Mosland vant han veteranklassen i årets KM sprintstafett. Espen forteller at noe av bakgrunnen for å gå inn som hovedsponsor er at o-idretten appellerer til han på mange ulike plan, og at tanken med bidraget er at de lovende ungdommene og juniorene som kommer opp gjennom klubbens treningsgrupper skal ha noe å strekke seg etter. Sponsoravtalen er derfor konkret knyttet til junior- og seniorsatsing i Oppsal orientering. 

– Samarbeidet bidrar til at klubben kan ansette trenere som kan utvikle og holde på utøvere og  bygge videre på den gode kulturen som finnes i Oppsal Orientering, sier han.

Sponsoravtalen gjør at den nye satsingen ikke påvirker den øvrige driften av klubben. Klubben dekker i dag kostnader for o-løp i Norge for alle løpere. (Etteranmelding, ikke startet og brikkeleie dekkes av den enkelte.) Vi har også subsidierte klubbturer, samlinger og representasjon. Disse gode ordningene videreføres. Sponsoren muliggjør ansettelse av trener og noen tiltak for å bygge en satsning. Styret arbeider for en fortsatt bærekraftig klubbdrift med flere finansieringskilder og en nøktern pengebruk i årene som kommer – til beste for alle klubbens medlemmer. 

Gjennom sponsoravtalen med Daimyo forplikter klubben seg til å profilere inntil fire logoer etter sponsorens valg. Disse er pr dd Daimyo, Livelox, Second Space Minilager og Placepoint. Logoene skal synliggjøres på klubbens løpstøy/treningstøy og  sponsorene skal markedsføres i sosiale medier og på kart etc i forbindelse med klubbens arrangementer. 

I neste runde av Trimtex-bestillinger vil sponsormerkene være på draktene. Det vil komme mer informasjon om plassering av sponsormerker på eldre tøy.

Om våre nye samarbeidspartnere: 

Daimyo AS 

Daimyo AS er et investeringsselskap som siden etableringen i 2003 har arbeidet med utvikling av diverse  industribedrifter i hovedsak innen avfall, energiproduksjon og gjenvinning. Daimyo har bidratt til å gjenbruke  investeringer andre har gitt opp, har skapt arbeidsplasser og bidratt til betydelig reduksjon av CO2-utslipp i  prosjektene. Dagens portefølje bidrar til ca. 130.000 tonn reduksjon i CO2-utslipp årlig. Virksomheten i dag består av to hovedvirksomhetsområder – industri og eiendom. Hovedkontoret er i Oslo, men de største investeringene i industri har de siste årene vært i Nord-Norge. På eiendomssiden forvalter Daimyo ca. 350.000 m2 bygg, hvorav mye av eiendommene er beliggende på Østlandet. Totalt forvaltes det verdier i konsernet for rundt 10 milliarder kroner. 

Daimyo AS er også på eiersiden i :

Livelox , en software-applikasjon som gir ny innsikt i hvordan utøvere kan forbedre seg i idretten, samt mye brukt verktøy for å sammenligne veivalg i orientering. De fleste Oppsal-løpere kjenner nok godt til denne!

 

Second Space Minilager – minilageraktør som har bygget seg opp siden sommeren 2020 og i dag har 13 ulike lokasjoner rundt om i Norge. På kort tid har Second Space Minilager blitt Norges raskest voksende minilagerselskap. 

 

 

Placepoint er et analyseverktøy/kartssystem som samler all relevant informasjon om eiendommer på  en plattform. Brukere er alle som kjøper, selger eller utvikler eiendom. Placepoint sine verktøy gir deg bedre oversikt, inviterer til samarbeid og sparer deg for tid når du skal vurdere eiendom. Placepoint lar deg ta bedre avgjørelser raskere.