Pinse er orienteringstid! Fine prestasjoner i langhelgen

Med uttaksløp for junior og senior på programmet var det pinseløpene på Hedemarken som var helgens store happening i o-Norge. Rundt 1000 løpere deltok hver dag, og siden løpene var uttaksløp både for junior (junior-VM og EYOC) og senior (EM) var også store deler av eliten på plass.

Pinsesprinten lørdag var “forkortet langdistanse” fra Gammelsaga i Stange. Christoffer Ånensen tok en meget sterk tredjeplass i H15-16, mens Kari-Ann Ånensen fikk samme plassering i D45. For juniorene var det løpstest, som også vil telle noe i uttakene til junior-VM i Portugal og EYOC . Ingeborg Roll Mosland viste at hun er en av de mest løpssterke juniorene i landet ved å ta andreplassen i D17-20.

Resultater Pinsesprinten

I Elgdilten søndag sto mellomdistanse på programmet fra samme arena, og det var utfordrende for de fleste. Mor og sønn Ånensen slo nok en gang til med toppløp, nå hhv fjerde- og femteplass. Førsteårsjunior Ingeborg tok en meget sterk sjuendeplass i D17-20, her ble det 18.plass til Tina Kalleson. Marius Aamodt var best av juniorgutta med 38.plass i det store feltet. Best i seniorklassen var Ola Marius Pedersen med 62.plass.

Resultater Elgdilten

Mandag flyttet løperne seg til Løten og en real langdistanse i Løvspretten. Ludvig Rødnes var fjerde raskest i A-åpen, mens Christoffer Ånensen tok en ny femteplass i H15-16. Samme plassering fikk Julia Brox Rayamahji i D11-12. Blant løperne i uttaksløp ble det en 11.plass til Ingeborg Roll Mosland i D17-20, mens Ask Olaussen tok en solid 24.plass i H17-20.

Resultater Løvspretten

Også Kongsberg arrangerte sitt tradisjonelle pinseløp, i år i samarbeid med OTO i flott fjellterreng på Skrimfjellet. Lørdag stilte fem Oppsal-løpere til start, og Julia Brox Rayamahji tok fjerdeplass i D11-12, mens Kjell Winther ble nummer 7 i H70. Søndag deltok seks Oppsal-løpere, best var Tuva og Tore Berger Gjelstad med hver sin niendeplass i hhv D15-16 og H11-12. Det deltok ikke Oppsal-løpere mandag.

Resultater lørdag

Resultater søndag

Denne bildekrusellen krever javaskript.