13-16Junior og seniorKlubbenTrening

Klassikeren i Skøyenbakken: En herlig start på julaften!

En lang Oppsaltradisjon ble holdt i hevd i år også. Rundt 35 løpere stilte ferdig oppvarmet på Nordre Skøyen hovedgård klokken ni julaften – klare for bakkeintervaller i Skøyenbakken.

Aldersspennet var fra råtass til superveteran, og i tillegg til de som løp intervaller var det flere som hadde møtt opp som moralsk støtte.

Henry Johansen innførte denne treningsbakken og -formen etter overgangen fra Vålerengens IF til Oppsal i 1970, men hadde da trent i bakken allerede i 1963. Også løpere som Yngvar Christiansen og Tore Sagvolden fikk mye av treningsgrunnlaget sitt i denne bakken. Skøyenbakken har med andre ord fått o-løpere i toppform i over 50 år!

Hele området rundt Nordre Skøyen hovedgård er forøvrig et fint område for intervaller, spesielt vinterstid. Bakkeintervaller og intervaller i variert terreng med litt snø (snøpulsing) gjennom vinteren gir fin styrke av lårmuskulaturen, noe som en går glipp av ved løping kun på vei hvor føttene løftes vesentlig mindre enn i terrenget. I tillegg er beina mindre utsatt for støt.

Her noen bilder fra treningen i dag, samt et fra i går. Som bildet fra i går viser, så skal vi være glade for snøen som falt i natt og som sørget for at klinkispartiet ble løpbart.

En riktig god jul ønskes alle i Oppsal orientering!

Denne bildekrusellen krever javaskript.