Knallsterk kvalifisering, men tyngre i VM-finalen

Vegard Jarvis Westergård, som blir trener i Oppsal fra 1.8 og har meldt overgang fra NTNUI leverte en sterk kvalifisering hvor han blant annet slo europamester Emil Svensk. Vegard endte på niendeplass i sitt kvalifiseringsheat og var inne blant de 15 som gikk videre fra heatet med god margin. Han var eneste kanadiske løper som tok seg videre fra kvalifiseringen.

I finalen ble det tyngre med tidlig tidstap i den svært krevende løypa. Vegard ble tilslutt nummer 43. Kasper Fosser ble verdensmester etter et imponerende finaleløp, svenske Gustav Bergman tok sølvet og belgiske Yannick Michels bronse, fire sekunder foran Håvard Sandstad Eidsmo på fjerde. Fjerdeplass ble det også på Andrine Benjaminsen i kvinneklassen, ett sekund fra bronse. Medaljevinnerne ble Megan Carter Davies, Simona Aebersold og Alice Leake.

Det var en svært krevende sprint hvor veivalgene kunne gi store utslag, les analysen (på engelsk) hos worldofo.com

Canadas lag i karantene før stafetten

Vegard fikk med seg alle konkurransene i sitt første VM for Canada. Dessverre ble laget disket på stafetten etter en feilstempling på første etappe. På tirsdagens knockoutsprint røk Vegard ut i kvalifiseringen, før det altså ble et knall-løp og finaleplass på den vanlige sprinten.