JEC-SPRINTEN: SEIER! Ingeborg sterkest i sekundstrid

Vi gratulerer Ingeborg Roll Mosland med en ny glimrende prestasjon da hun vant W18 i Junior European Cup. Hun var to sekunder foran sveitsiske Seline Sannwald, med tsjekkiske Michaela Novotna på tredjeplass, åtte sekunder bak. Alle tre medaljevinnere var førsteårs junior!

Sprintløypa i Blankenburg

Ingeborg startet løpet med sjetteplass på første post, og var aldri lenger ned på lista enn det. Hun gjorde et ekstremt stabilt løp sammenlinget med de fleste andre, uten at det gikk på bekostning av farten, hun tapte sjelden mer enn sju sekunder til raskeste strekktid. Det skjedde faktisk bare tre ganger.

Franske Annabelle Delenne startet sterkt og ledet på post 1,3 og 4, tapte så ti sekunder på de to neste postene og så mye som 45 sekunder på langstrekket til post 10. Hun kom sterkt på slutten og endte på femteplass.

Harriet Koppel fra Estland er i delt ledelse på post 1 og alene i tet på post 2. Hun er i medaljekampen til og med post 9, men taper over minuttet til post 10 og blir nummer 27.

Elisa Götsch Iversen ledet på post 5,6 (delt med Ingeborg) og post 7. Også hun tapte over halvminuttet til post 10, pluss 12 sekunder på post 15, et strekk der bestetid var 10 sekunder, og ble nummer seks.

Første gang Ingeborg var i tet var på post 6. Da hadde hun hatt raskeste strekktid til post 5 og var bare sekundet bak, før en tredjetid til post seks sørget for ledelse.

Finske Salla Isoherranen overtok ledelsen på post 7, og holdt den fram til langstrekket mot post 10, der hun tapte 59 sekunder.

Til post 8 blir det en ny bestetid, og på post 10 er hun igjen på andreplass, selv om det er på dette langstrekket hun gir bort mest til raskeste tid, 23 sekunder til tsjekkiske Michaela Novotna, som avanserer fra niendeplass til ledelse på dette strekket. Ingeborg hadde likevel tredje beste strekktid.

Ned fra borgen (11-12) er Ingeborg 11 sekunder bak raskeste strekktid, men er i ledelse for andre gang i løpet etter at Novotna gjør en feil ut fra borgen og taper over halvminuttet på samme strekk.

På post 14 mister hun ledelsen til sveitsiske Seline Sannwald (eneste gang sveitseren leder løpet), men det er bare ett sekund bak og hun tar den tilbake med bestetid til post 15. Derfra og inn holder Ingeborg unna og vinner altså med to sekunder!

Løpsutviklingen for alle som var i tet i W18 på et tidspunkt av konkurransen

Tina Kalleson ble nummer 25 i eldste jenteklasse, W20 og var fjerde raskest av de norske i klassen. Her ble det sveitsisk dobbeltseier, mens Mari Eidsmo ble best av de norske på 11.plass.

Ingeborg og Tina i landslagstrøya (foto: Martin Reichenbach)

Det ble norsk seier også i den yngste gutteklassen, Alfred Bjørnerød fra Moss vant M18. I M20 ble det fransk seier, med Kasper Bakken Ulseth på 23.plass. Mens Anselm Reichenbach, i tysk drakt, tok sjuendeplass i M20. Den klassen ble dessverre preget av at en post ble stjålet underveis i løpet. Martin Reichenbach, som er på plass i Tyskland, forteller at arrangørene som erstatning hadde sendt ut en funksjonær med stemplingsenhet, noe ikke alle løpere hadde oppfattet. Kasper fra Nydalen kunne rapportere om minst 30 sekunder tidstap, og Anselm var blant løperne som først ble diskvalifisert på grunn av denne posten. Så, riktignok litt avhengig av hvordan løperne foran på lista taklet situasjonen, det er mulig at Anselm tapte seieren på tidstapet her.