13-16Junior og seniorKlubbenTrening

Oppsalcupen 2021: To nye øvelser – “Streken” og “Ultralang”

Vi gjentar suksessen fra i fjor med “Hvem er best på streken”. Øvelse 5 i Oppsalcupen 2021 er med andre ord klar for gjennomføring. Det samme er øvelse 6 – “Ultralangdistanse” fra badeplassen ved Lutvann. Begge øvelsene er også åpne for løpere i alle aldre.

Øvelse 5 – Hvem er best på streken

Øvelsen er en korridorøkt med et 4,1 km langt strekk fra Dølerud mot Rustadsaga, og i konkurransen vinner den som klarer å holde seg tettest på streken. (Tida er altså underordnet). Deltagerne må bruke GPS-klokke, legge i Livelox og sende gpx-fil av sporet sitt til Snorre (snorreprivat (a) veggan.no), som har et analyseprogram som viser deltagernes prosentvise avvik fra streken. Det gjelder altså å være mest mulig nøyaktig med retningsløpingen. Konkurransen avsluttes 20. august klokka 20 (frist endret 31.5).

For å få en mest mulig nøyaktig start, så er det viktig å starte fra Dølerud og løpe rett over den lille kollen der starttrekanten er (det henger ikke skjerm). Husk å gi GPS-klokken god tid til å finne satellittene før du løper fra Dølerud.

I fjor slo ringreven Ola Marius alle ungdommene og juniorene, men Ane H var rett bak. Klarer Ola Marius å holde gjengen bak seg i år?

I Oppsalcupen blir det flest poeng til den som løper høyest prosentandel av strekket på streken. I år blir det også ekstra poeng for hver senior og veteran man har bak seg. Vi oppfordrer derfor løpere i alle aldre til å forsøke seg mot ungdoms- og juniorgjengen. Det er gode muligheter til å følge ledelinjer i korridoren, som er ca. 150 meter bred, slik at strekket bør passe de fleste nivåer. Men husk at det er om å gjøre å være tettest på streken.

Pdf av kartet (begge deler må skrives ut i A4) lastes ned her:

Link til Livelox kommer.

Øvelse 6 – UItralangdistanse

Lars har laget tre Ultralangdistanse-løyper:
  • 5,4 km med 320 meter stigning
  • 8,7 km med 600 meter stigning
  • 12,6 km med 825 meter stigning
Løypene går ut fra badeplassen i nordenden av Lutvann. Vanlige postskjermer vil stå ute til 6. juni (endret 31.5).
Målsettingen har vært å ha så mange veivalgsstrekk som mulig. Bortsett fra noen kortstrekk er det to til mange veivalgsalternativer på hvert strekk. Løypene egner seg derfor godt til rerun. Velg det presumptivt beste veivalget på første gjennomløping. Legg inn gjennomføringen i Livelox for å få poeng i Oppsalcupen – eller sendt GPS-sporet til Snorre.
I Oppsalcupen teller km-tiden, men ikke glem at dette er trening:
Fokuser på:
  • Ta beste veivalg (utfra egne forutsetninger)
  • Gjennomføre strekket på en trygg og effektiv måte
Spesielt for de som løper B-løyper vil dette være krevende løyper. Vi anbefaler derfor at flere løper sammen eller blir skygget.
Kartene er i målestokk 1:10 000. For den lengste løypa er det også lagd en pdf i 1:15 000. Under følger link til:

Legg GPS-spor i Livelox.

Vi ber løpere som ikke er medlemmer av Oppsal Orientering betale kr 30 for kart/opplegg til Vipps 10691.

Unge lesere som ikke skjønte referansen til Streken anbefales en kikk her: https://www.youtube.com/watch?v=iF4_uLI6TRw

Ja, det var høytid hver gang Osvaldo Cavandolis hissige figur dukket opp på TV-skjermen på 70- og tidlig 80-tall. Streken kom gjerne uannonsert hvis det var litt ekstra tid mellom to oppsatte program. Da slapp man det man holdt på med og løp til apparatet. Sånn var det før.