Oppsalcupen 2021

Oppsalcupen 2021 er en egen o-cup for Oppsals ungdommer og juniorer. I påvente av en normal konkurransesesong, skal vi forsøke å trigge konkurranseinstinktet. Men i denne cupen er det ikke bare tid og o-ferdigheter som kommer til å telle.

Vi vil forsøke å lage ca. 10 o-tekniske øvelser som inngår i cupen, hvorav seks + finalen blir tellende i sammendraget. Cupen vil bli til underveis, så vi må ta forbehold om justeringer underveis. De fleste øktene gjennomføres med fri start og vil derfor gå over flere uker, men enkelte vil vi forsøke å få til som en del av fellestreninger.

Dette er foreløpig plan for Oppsalcupen 2021. Vi satser på de åtte første øvelsene før sommerferien. Mer info kommer etter hvert i nyhetssaker på hjemmesiden.

Øvelsene (med forbehold om justeringer – oppdatert 20.6.21):

Øvelse 1: Løypeleggerkonkurranse. Legg en mellomdistanseløype A-løype (ca. 4 – 4,5 km) og en C-løype (ca. 3 km). Innlevering senest 18. april (forlenget fra 11.april).
Øvelse 2: Ola Dilt. Siste frist: 15.juni.
Øvelse 3: Oslo city cup – Sprint fra Manglerud. Gjennomføres i løpet av uke 14 (7.-11.april).
Øvelse 4: Månedens løype april fra Ødegården. Siste frist: 2.mai. (Fellesøkt søndag 25.april, men kan løpes når som helst.)
Øvelse 5: Retningsløping – Hvem er best på streken? Frist 20.august. (frist endret 31.5)
Øvelse 6: Ultralangdistanse. Frist 6.juni (frist endret 31.5)
Øvelse 7: Utfor- og skråli-o. Legges til etter sommerferien.
Øvelse 8: Klubbmesterskap sprint. Arrangeres 15.juni fra Haraløkka. Påmelding i Eventor.
Øvelse 9: Labyrint
Øvelse 10: Mellomdistanse.
Øvelse 11: Finale

De fleste øktene gjennomføres som fri start, men GPS må benyttes slik at man kan laste opp GPS-spor i Livelox i etterkant (gjelder ikke økt 1, 2 eller 8, samt finalen). Gi beskjed til en av trenerne om dere ikke har GPS-klokke, så finner vi en ordning på det. Klubben har to klokker til utlån til ungdommene.

Poengrangering:

Øvelse 1: Plassering i respektive aldersklasse
Øvelse 2: Samle flest Ola Dilt poeng frem til avslutningsdagen 15.juni. Her er det resultatlisten på turorientering.no som legges til grunn.
Øvelse 3: Beste km-tid (uavhengig av løype). Ekstra poeng for rerun. Begge sporene må lastes opp i Livelox.
Øvelse 4: Antall poster tatt i den løypen man velger å løpe.. GPS-spor må lastes opp i Livelox.
Øvelse 5: Høyest prosentandel av strekket man klarer å holde seg på streken. Ekstra poeng for hvor mange seniorer og veteraner man har bak seg.
Øvelse 6: Beste km-tid (uavhengig av løype). GPS-sporet må lastes opp i Livelox.
Øvelse 7: Beste km-tid (uavhengig av løype). GPS-sporet må lastes opp i Livelox. Ikke tillatt med rerun.
Øvelse 8: Plassering i respektive aldersgruppe i herre-/dameklassen. De som løper jaktstart kommer foran de som kun løper prologen.
Øvelse 9: Høyest prosentandel av labyrinten man klarer å holde seg i korridoren.
Øvelse 10: Beste km-tid (uavhengig av løype). GPS-sporet må lastes opp i Livelox. Det er ikke tillatt med rerun.
Øvelse 11: Finalen vil bestå av flere øvelser. Poengberegning kommer når øvelsene er klare.

Det varierer hva som vil være grunnlag for poengene. På flere av øvelsene vil de være tid som er avgjørende for hvor mange poeng man får. De fleste øvelsene vil ha både A- og B-/C-nivå.

Klasser og poeng

Det vil bli konkurrert i følgende klasser:

D15-20, H15-20, D13-14 og H13-14.

Det deles ut resultatpoeng etter systemet i Trimtexcup:

50-44-39-35-32-29-osv

De som deltar og ikke fullfører eller blir disket (for eksempel ved at GPS-klokken ikke fungerer) vil få 25 poeng. Det er selvsagt også mulig å være med og ta øktene uten å komme på resultatlisten.

Ved 10 øvelser legger vi opp til at man kan stryke fire, slik at man maksimalt kan oppnå 300 resultatpoeng. I tillegg vil det bli gitt 10 bonuspoeng pr. øvelse man deltar i. Her strykes ingen av øvelsene, så ved 10 øvelser kan man score 100 bonuspoeng i tillegg til resultatpoengene. Det vil også kunne være bonuspoeng i enkelte øvelser. Ender to løpere på samme poengsum, så er det den som har deltatt i flest økter som rangeres først. Dersom dette også er likt, så vil poengsummene i øktene som er strøket telle.

Resultater

Foreløpige sammenlagtresultater etter fem øvelser.

Mer om Oppsalcupen

Sammenlagtresultater Oppsalcupen 2020.
Du kan lese alle saker om Oppsalcupen her.

Spørsmål?

Det har dere helt sikkert. Kontakt da Snorre: snorreprivat ( a ) veggan.no.

Smittevern

NB! Det er viktig at du ikke trener dersom du er forkjøla / ikke frisk! Myndighetenes pålegg til smittevern SKAL overholdes. Norges orienteringsforbund har egne Koronavettregler tilpasset vår idrett. De finner du på denne siden.