“Ensam i tet” – vi er i mål etter over 51 timer. Gratulerer!

En helt fantastisk helg er over! FOR en mønstring, FOR noen løpere, FOR en KLUBB!

Da Per-Ivar avsluttet siste etappe søndag klokka 17.44 var det 51 timer og 14 minutter siden startskuddet gikk på første etappe -en førsteetappe det Julia Malathi løp Oppsal til en ledelse som ble holdt på samtlige etapper.

I mer enn femti timer i strekk var det altså til enhver tid en Oppsal-løper som var ute på en stafett-etappe. Ensam i tet. Det var løpere under sju, det var løpere over 70. Det var løpsdebutanter og løpere med mer enn femti sesonger bak seg, løpere i hardtrening og løpere som fant fram o-skoene for første gang på årevis.

Og for en stemning det var på arenaen på Haraløkka. Tusen takk til alle som bidro, som løpere, som arrangører, som tilskuere. Til dere som kom med fersk bakst til slitne vekslingsvakter og løpere. Og en ekstra stor takk til Thor for ideen. Dette var en fantastisk tiomilaerstatning. Det aller fineste vi i tar med oss er hvor god stemningen var gjennom hele helgen. Gamle helter som har vært borte fra gamet i perioder kom tilbake, og minner fra tidligere tiomilastafetter dukket opp og ble delt. Vi håper nye fjes i klubben følte seg inkludert. Det var bare blide løpere. Og kanskje viktigst i disse tider: det skjedde noe, og alle kunne bidra – og vi ble minnet på hvorfor vi synes det er så fantastisk å løpe orientering.

Vi tror alle hadde det litt som Per-Ivar beskriver i et FB-innlegg: “At det hele egentlig var definert som individuell egentrening som «tilfeldigvis» foregikk etter hverandre i 50 timer, hadde jeg for lengst glemt da jeg på hundreogfemte etappe kjempet med hjertet utafor drakta inn mot Haraløkka, som stolt ankermann for de blåhvite i øst”.

Så – de tørre tall: 105 etapper, kontinuerlig løping med minst en løper i 51 timer og 14 minutter, effektiv løping (mer pga doble etapper i 74 timer, 17 minutter og 36 sekunder.

Her er alle 105, med tider. Der finner du også starttiden din, slik at du kan spole til ditt eget gps-spor. Klikk på lagbildet, så får du bilde av alle som løp etapper.

Her er et bildegalleri fra den fantastiske helgen. De aller fleste bildene er tatt av Snorre eller Helge:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Og her er saken på NOFs sider, basert på vår “pressemelding”.

Minner også om at løypene fra helgen er denne ukens løype, både postskjermer (og reflekser på A- og B-løypene) blir hengende ute t.o.m søndag 9.mai. Unntaket er N-løypa, der postene ligger så nær allfarvei at vi har måttet ta inn skjermene. Det er en glimrende anledning til å prøve en av de andre løypene fra Ensam i tet!