Oppsalcup for ungdom og juniorer: alle ni øvelsene ute

I påvente av at vi kan starte med en normal o-sesong, så drar vi i gang en egen o-cup for Oppsals ungdommer og juniorer for å få trigget konkurranseinstinktet. Men i denne cupen er det ikke bare tid og o-ferdigheter som kommer til å telle.

Vi vil forsøke å få laget 8-10 o-tekniske øvelser som inngår i cupen, hvorav seks blir tellende i sammendraget. Cupen er i støpeskjeen, så vi må ta forbehold om justeringer underveis. De fleste øktene gjennomføres med fri start og vil derfor gå over flere uker, men enkelte vil vi forsøke å få til som en del av fellestreninger med inntil fire løpere pr. gang.

Øvelsene (med forbehold om justeringer):

1. Retningsløping – Hvem er best på streken? Siste frist for gjennomføring: 3.mai.
2. Ultralangdistanse – Lars K. sine løyper fra Sandbakken (se treningssiden). Siste frist: 3.mai.
3. Ola Dilt. Siste frist: 15.juni.
4. Utfor- og skråli-o. Løpes på tirsdagstreningen 5.mai. Løyper og Livelox. Siste frist for de som ikke får løpt 5.mai er 10. mai. Oppvarmingsløypa er kun oppvarming. Det er bare utfordelen som teller.
5. Skrive “OPPSAL” ved hjelp av GPS-sporet fra en treningsøkt. Ordet må være minimum 1,5 km langt og økten trenger ikke å være utført i skogen. Ekstra bonuspoeng kan bli delt ut om noen imponerer spesielt med f.eks. god presisjon eller orginalitet. Last opp i treningsapp og send på mail til Snorre (e-post: se lenger ned). Tips er å tegne opp på kart på forhånd. Siste frist: 24.mai.
Økt 6: Mellomdistanse fra Høyås innenfor Ødegården.  4,6km A-nivå og 3,0km B-nivå og Livelox. Se treningssiden for mer info. Siste frist: 7.juni.
Økt 7: Klubbmesterskap sprint. Arrangeres 16.juni fra Bråten badeplass. Påmelding i Eventor: https://oppsal.com/?p=6720
Økt 8: KM-natt. Arrangeres av Oppsal 13. oktober fra Skullerud.
Økt 9: Finale 17.oktober.

De fleste øktene gjennomføres som fri start, men GPS må benyttes slik at man kan laste opp GPS-spor i Livelox i etterkant (gjelder ikke økt 3 eller 7-9). Gi beskjed til en av trenerne om dere ikke har GPS-klokke, så finner vi en ordning på det. Klubben har to klokker til utlån til ungdommene.

Rangering:

Økt 1: Høyest prosentandel av strekket man klarer å holde seg på streken
Økt 2: Beste km-tid (uavhengig av løype).
Økt 3: Samle flest Ola Dilt poeng frem til avslutningsdagen 15.juni. Her er det resultatlisten på turorientering.no som legges til grunn.
Økt 4: Beste km-tid (uavhengig av løype). Er tillatt med re-run, men begge sporene må lastes opp i Livelox.
Økt 5: Deltatt og stavet “OPPSAL” riktig med 2-3km langt GPS-spor.
Økt 6: Beste km-tid (uavhengig av løype). GPS-sporet må lastes opp i Livelox. Det er ikke tillatt med re-run.
Økt 7: Plassering i respektive aldersgruppe i herre-/dameklassen. De som løper jaktstart kommer foran de som kun løper prologen.
Økt 8: Beste km-tid (uavhengig av løype)
Økt 9: Finalen vil bestå av flere øvelser. Plassering og tilleggspoeng til utøvere som utmerker seg underveis i finalen.

Videre øvelser:

Det varierer hva som vil være grunnlag for poengene. På flere av øvelsene vil de være tid som er avgjørende for hvor mange poeng man får. De fleste øvelsene vil ha både A- og B-/C-nivå.

Vi er også i gang med vanlige o-tekniske treninger, riktignok uten instruksjon, for ungdommene og juniorene. Info er gitt på mail.

Klasser og poeng

Det vil bli konkurrert i følgende klasser:

D15-20, H15-20, D13-14 og H13-14.

Det deles ut resultatpoeng etter systemet i Trimtexcup:

50-44-39-35-32-29-osv

De som deltar og ikke fullfører eller blir disket (for eksempel ved at GPS-klokken ikke fungerer) vil få 25 poeng. Det er selvsagt også mulig å være med og ta øktene uten å komme på resultatlisten.

Ved 10 øvelser legger vi opp til at man kan stryke fire, slik at man maksimalt kan oppnå 300 resultatpoeng. I tillegg vil det bli gitt 10 bonuspoeng pr. øvelse man deltar i. Her strykes ingen av øvelsene, så ved 10 øvelser kan man score 100 bonuspoeng i tillegg til resultatpoengene. Ender to løpere på samme poengsum, så er det den som har deltatt i flest økter som rangeres først. Dersom dette også er likt, så vil poengsummene i øktene som er strøket telle.

Resultater

Sammenlagtresultater etter ni øvelser finner du her.

Spørsmål?

Det har dere helt sikkert. Kontakt da Snorre: snorreprivat ( a ) veggan.no.

Smittevern

NB! Det er viktig at du ikke trener dersom du er forkjøla / ikke frisk! Myndighetenes pålegg til smittevern SKAL overholdes. Norges orienteringsforbund har egne Koronavettregler tilpasset vår idrett. De finner du her (oppdatert 24. juni 2020).