Kontrollert treningstilbud for Oppsal råtass på tirsdager

Nå starter råtasstreningene opp igjen! Gjennomføringen følger folkehelsemyndighetenes råd om smittevern.

Det vil si, treningene tjuvstartet forrige tirsdag, etter mail-innkalling, for å se om det var mulig å gjennomføre treninger ut fra retningslinjene – og det var det. De som møtte fram var disiplinerte, holdt avstand og fulgte reglene. Veldig bra!

Råtasstreningene er for løpere fra 9 til 12 – dvs de som er født i 2008, 2009, 2010 og 2011.

Her er informasjonen fra Kari-Ann:

“Nå skulle vi vært i full gang med Oslo City Cup og vårløp i Østfold. Men sånn blir det ikke i vår, så da må vi gjøre det beste ut av det. Vi starter derfor med Råtasstreninger. Treningene blir som vanlig på tirsdager. Pga korona-restriksjonene blir de i en annen form enn før. Det blir dessverre ingen felles oppvarmingsleker der vi får være sammen alle sammen. Men vi skal finne poster!  Det blir kort fortalt: møt opp, ta deg et kart, løp løypa, dra hjem.

Det er viktig at alle leser dette nøyefør de kommer på trening, for her er viktig informasjon alle deltakerne må kjenne til for at vi kan gjennomføre treningene.

Hver uke lager vi 3 forskjellige løyper (N-åpen, N og C). Vi henger ut poster som står ute tirsdager ca kl. 17-19.30. Det blir ikke stemplingsenheter og ikke koder på postene, kun postskjerm.

Dagen før treninga får alle mail med informasjon om hvor treningen er og hva man skal trene på. Løypene legges også ved mailen. Dette for at alle skal bestemme seg før de går hjemmefra hvilken løype de skal løpe (og dermed ikke trenger å stå og gruble på dette ved kartutdelingen). De som ønsker kan printe ut kart selv. Løypene blir lagt i Livelox slik at de kan løpes med UsynligO(*) for de som ønsker å løpe på andre tidspunkt.

På treninga møter man opp mellom kl. 18-18.20 (når ikke alle møter samtidig blir det lettere å holde avstand). Når det er ledig ved kartudelingen går du bort og henter et kart (selvbetjening), sier fra til krysselisteansvarlig og trekker deg godt unna. Så er du klar for å løpe løypa. Når du er ferdig med løypa sier du fra til krysselisteansvarlig og drar hjem. Kl. 19.30 må alle være i mål, for da pakker krysselisteansvarlig sammen og begynner å ta inn poster.

Følgende gjelder:

  • Dersom du er i isolasjon eller karantene, eller har symptomer på luftveisinfeksjon, kan du ikke delta på Råtasstreningene (gjelder både barn og voksne).
  • Alle må forholde seg til gjeldende smittevernsråd fra myndigheter og idrettsforbund. Alle bes sette seg inn i Orienteringsforbundets retningslinjer her: http://orientering.no/media/filer_public/9b/e6/9be6e873-e0c2-4b65-bd7b-6cca738a1b5b/koronavettregler_nof_pr_2_april_2020-20.pdf
  • Husk både før trening, i løypa og etter du har løpt: maks 5 personer i gruppe og 2 m avstand mellom folk (som ikke er i samme husstand)
  • Vi oppfordrer alle til primært å løpe sammen med folk i egen husstand.
  • Ikke ta på postene
  • Det blir ikke noe nybegynnerkurs. Det blir heller ingen instruksjon/oppfølging fra trenerne. Dette må vente til vi kan være tettere på hverandre. Det innebærer at vi kun tar imot nye barn hvis foresatte kan orientering nok til å instruere barnet sitt. Barn med foresatte som ikke kan orientering har vi dessverre ikke mulighet til å ta imot på Råtasstreningene nå i vår.
  • Vi oppfordrer alle til å reise «koronafritt». De fleste av oss bor i grei sykkelavstand, noe som også gir god oppvarming.
  • Ta med kompass og plastmappe (vi har med noen plastmapper de første treningene til de som ikke har)
  • Alle må se på løypene før de drar hjemmefra slik at du vet hvilket kart du skal ta
  • Dere får mail med info om oppmøtested og løyper senest mandag.

Vi ses!

Hilsen Kari-Ann og trenerteamet”

Hvis du vil inn på e-postlista om hvor treningene foregår, send en mail til oppsalkids@gmail.com

(*): Les om UsynligO her: https://oppsal.com/?p=6134