Det 54. Blodslitet: nest største klubb, to klasseseiere

Kjell Winther (hovedbildet) og Sigve Vågsnes tok hver sin klasseseier, Ingeborg Roll Mosland ble nummer to i kvinnenes juniorklasse og hele 53 Oppsal-løpere stilte til start i Blodslitet 2022.

Den tradisjonsrike ultralangdistansen i Fredrikstad ble arrangert for 54. gang, i år i ved Tomb landbruksskole på Råde.

Kjell Winther forsvarte fjorårstriumfen og vant H75 i stor stil – seiersmarginen var tilslutt på over sju minutter. Sigve Vågsnes hadde langt mindre å gå på i H45, men sikret seieren med 23 sekunder i en klasse hvor det var jevnt i toppen. Sigve har hatt en bunnsolid ultra-høst med seiere i Kjempesprekken og Lillomarka Nord-Sør tidligere, nå er vi spent på om han kan toppe høsten med å vinne på hjemmebane også, mye tyder på at han seiler opp som den store utfordreren til H21-gutta i Oppsals langløp 5.november (Meld dere på!!)

Ingeborg Roll Mosland vant spurten om seier i fjor, i år var det hun som måtte se seg slått i avslutningen – avstanden opp til vinneren var bare ni sekunder. Uansett et meget sterkt resultat av førsteårsjunior Ingeborg. Tina Kalleson fulgte opp med femteplass i samme klasse.

Av andre flotte plasseringer finner vi f.eks fjerdeplasser til Ola Marius Pedersen (H35) og Martin Reichenbach (Åpen B), femteplass til Inger Skaug i D75, sjuendeplass til Steinar Alsos i Åpen C og åttendeplasser til Synne Syversen Gihle og Bent Erik Skaug i de store klassene D15-16 og H50.

Råtassene var selvsagt sterkt representert på Blodslitet, det kan du lese mer om her

Alle resultater: https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=15916&groupBy=EventClass

Bilder fra årets løp, alle foto: Terje W. Pettersen