Hardkjør i Harry Lagert-jaktstarten, to tredjeplasser i tåka

Et av høstens vakreste eventyr ble avsluttet fredag kveld: Siste runde i Harry Lagerts nattcup. Tradisjonen tro hadde løypeleggerne lagt bort silkehanskene til jaktstarten, nå var det slutt på kjappe mellomdistanser i innbydende terreng – arena var ved Holmenkollen, ikke akkurat hovedstadens minst kuperte områder, Kollen-tåka var naturligvis på plass og løypelengdene skrudd kraftig opp.

Legendar-klassen måtte gjennom 15,3 kilometer. Arrangørklubbens Bojan Blumenstein gikk ut i ledelse – og holdt den til mål. Vegard Jarvis Westergård tok en fin fjerdeplass, foran VM-deltagerne Ralph Street og Tim Robertson.

Pallplassene kom i klassene Ola og Kari.

Ingeborg på siste post

Christoffer Ånensen har levert gode løp gjennom cupen, og gikk ut 6.20 bak ledende Jonas Fenne Ingjerd fra Bækkelaget. Etter de 11 kilometerne hadde han holdt plassen og kuttet avstanden til vinneren til 5.08. Marius Aamodt ble nummer sju på jaktstarten.

Ingeborg Roll Mosland avanserte fra sjette- til tredjeplass. Klassen ble vunnet av Kaja Winsnes Nordhagen, som har hatt flere verdenscupstarter i år.

Arne Johannes Løkken var beste Oppsal-løper i Lokal Herrer, han ble nummer 15.

I rekrutt var det ikke jaktstart. Stepan Skvirsky tok en ny andreplass!