KlubbenKonkurranse

Håkon overlegen i lang løype, over 80 kjempet seg gjennom Østmarka

Håkon Raadal Bjørlo, Bjørn Erik Glomsrød, Marius Aamodt og Stepan Skvirsky var raskest i de fire løypene i Langløpet 2022.

En noe ufordelaktig værmelding og en del skader og sykdom må nok ta skylden for at de i utgangspunktet over 100 deltagerne var redusert til 86 – men det tallet er uansett en økning på 40 fra i fjor! Fra samlingsplassen på Skullerudstua ble deltagerne sendt med kollektivtransport til starten ved bommen på Trasop. De logistikkmessige utfordringene var ikke større enn at feltet kom seg avgårde under sju minutter forsinket, og klokka 1137 var vi i gang med 16, 11, 7 eller 6 km(C).

Det er nå engang slik at det gjerne er litt ekstra sus over den lengste løypa, ikke minst ettersom det var løpere som har representert Norge, Canada, Tyskland og Slovakia i mesterskap/verdenscup denne sesongen blant de 11 mennene og seks kvinnene på start. Snorre stipulerte en vinnertid på 1 time og 55 minutter, noe som skulle vise seg å være et godt tips.

Søkkvått føre, regn/yr og dårlig sikt/våte kart gjorde at det ble en real kraftprøve. Samtidig visste vi jo at to av forhåndsfavorittene, Vegard Jarvis Westergård og Håkon Raadal Bjørlo, er henholdsvis hel- og halvbergenser, slik at det var lite sannsynlig at de ville la seg affisere av litt høy luftfuktighet.

Etter tre korte og intense innledende strekk gjorde Vegard og en liten gruppe en ekstra sving ut på det neste, lange strekket, og Håkon fikk luke til de andre forhåndsfavorittene. Til post 4 kom løypas lengste strekk, 2,9 km mot Haukåsen, og her fikk Håkon et minutts forsprang på Vegard og Tyrvings Karl Fremstad. Derfra og inn økte han sakte, men sikkert – og var eneste løper på den lengste løypa som kom seg under 2 timer. Vegard ble nummer to, Karl Fremstad nummer tre. Sistnevnte hadde uflaks da han snublet og fikk et solid hull i kartet.

Emma Arnesen, NTNUI var raskeste kvinne på den lengste løypa.

Det var gledelig mange nye navn på startlista, blant annet førte noen fremstøt mot Ola Dilt-gruppa på facebook til at det var flere derfra som tok utfordringen – og fikk en fin (og lang) dag i skogen. Det var også noen comeback-løpere i feltet.

Og ikke minst var det fint å se at nesten halvparten av feltet besto av løpere fra andre klubber. Ikke minst i 11 km, løypa med flest deltagere, 36 totalt, slo de bra fra seg – og det ble eksterne seiere i begge disse klassene. Bjørn Erik Glomsrød (Indre Østfold) var raskest av mennene her, mens Runa Fremstad (Larvik) var best av kvinnene.

I den korteste løypa var det derimot dobbelt Oppsal, Marius Aamodt var raskest av mennene, Ingrid Bjørshol Holm blant kvinnene. Kortløypa hadde litt annen trasé enn de to lengste, med det lengste strekket først – raskeste vei fra Trasop til godt forbi Sarabråten var en nøtt for flere.

I C-løypa var Stepan Skvirsky først i mål i ei løype hvor C-løperne fikk bryne seg på atskillig lengre strekk enn vanlig. Dermed ble det Oppsal 4 – Rest of the World 3 i antall klasseseiere, og det er vel omtrent slik det skal være på hjemmebane!

Vår sponsor livelox har sørget for gps-enheter som nå brukes mye på trening, og med lån fra Fossum ble nesten samtlige løpere utstyrt med gps. Dermed kunne løpet følges direkte – og sees i opptak her.

Etter målgang hadde Skullerudstua sørget for å ha klar en deilig linsegryte som kunne varme slitne kropper. Vi tror neppe de hadde forventet såpass mange gjester da de så helgens værmelding…

Her finner du resultater og strekktider.

Se Serhiis video fra HELE ellevekilometeren! (du trenger en time og førti minutter!)

Snorre var ikke bare sentral i arrangørstaben, han hadde også tid til å ta bilder:

Les også:

Langløpet 22: Tok du de beste veivalgene?