KlubbenKonkurranse

Langløpet: herlige forhold, fine løyper, utsøkt suppe

Etter noen år med synkende deltagelse ble det en skikkelig oppsving for ultralangdistansen! 45 løpere stilte til start (og da var det noen forfall på løpsdagen), 26 av dem fra Oppsal. Ekstra gøy var det at litt markedsføring mot Ola Dilt-facebooksida førte til at flere turorienterere forsøkte seg på turen gjennom Østmarka.

Snorre hadde lagt løypene slik at løperne fikk stifte bekjentskap med noen av de fineste områdene mellom Rustadsaga og Sandbakken – og noen reale veivalgsutfordringer i alle løyper. Analyse av det lengste strekket kan du se her.

Det lengste strekket i A-løypene.

Det var tre A-løyper på 15, 10 og 7 km og en lett løype på 6,5 km. På 15 km var Bækkelagets Olav Eide raskest, Erik Persson hadde bestetid på 10 km, Nydalens Helene Scheele utklasset feltet i kortløypa og Simen Ånensen var først i mål i lett løype.

Det var mange løpere fra andre klubber på start, det setter vi pris på. Jukola-klubben Enga valgte dessuten å legge sitt klubbmesterskap ultralang til vårt løp, og Vålerengen-legende Kjell Winther sneik seg inn mellom den topptunge duoen Leif Størmer (visepresident NOF) og Stein Blomseth (ass. generalsekretær NOF).

Her finner du resultatene.

Vertskapet på Sandbakken var superpositive, lot oss bruke hele vollen til arrangementet, reserverte bord i kafeen for løperne og serverte herlig suppe til slitne løpere.

Her er bilder fra dagen:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

PS! Oppsals formløper Ola Marius Pedersen valgte, av en eller annen grunn, det konkurrerende langløpet Rørholtmarka Rundt i de – la oss innrømme det – noe rufsete Bambleskauane samme dag som det var mulig å nyte Østmarka. Ola Marius feide all motstand til side og vant gromklassen i årets utgave! Resultater her.