Flere sterke løp lørdag, to seiere i Lillomarka nord-sør

Klasseseiere til Sigve Vågsnes og Ingeborg Roll Mosland i ultralangløpet Lillomarka nord-sør, og andre sterke konkurranser med og uten kart: Oppsal-løpere har vært i aksjon på svært ulike fronter i helgen – og har markert seg veldig bra!

Ingeborg på vei mot seier på kvinnenes 15 kilometer

Lillomarka nord-sør har blitt en høsttradisjon for mange, og blant de 192 startende var det åtte Oppsal-løpere, fordelt på alle tre distanser. Løypa var i år mer Lillomarka vest-øst, men det ser vi naturligvis stort på. Deltagerne fikk uansett en flott tur i nydelig høstvær.

Sigve Vågsnes ledet fra start til mål og vant den lengste løypa, 15 kilometer, med 1.45 til Nydalens Thomas Nipen. Til midtveis hang Nipen med (se hovedbildet), men i siste halvdel dro Sigve ubønnhørlig fra.

Ingeborg Roll Mosland var suveren i 15-kilometerens kvinneklasse og vant over kvarteret foran tre Nydalen-løpere. Tina Kalleson tok femteplassen.

Det var flest løpere på 10-kilometeren. Per-Ivar Nikolaisen tok tiendeplass blant 66 startende herrer,

Elin

mens Elin Kalleson ble nummer 8 av 35 i dameklassen.

Resultater

Nyvinningen Banana Boys O-weekend i Moss lokket med to treningsløyper gjennom helgen samt et mellomdistanseløp lørdag.

Mossingenes juniortrio fikk pris for sitt arrangement i fjor, og har altså skrudd opp enda et hakk i år, og 127 løpere, inkludert sju fra Oppsal, deltok i løpet lørdag.

Ekstra bonus var nærheten til neste års verdenscupterreng, slik at det var mange toppløpere på start.

Vegard Jarvis Westergård tok en sterk tredjeplass, kun slått av Gaute Steiwer og Magne Dæhli. Christoffer Ånensen gjør også et meget imponerende løp med svært jevne og gode strekktider, bare sju minutter bak Vegard i mål. Resultater.

Livelox, lang løype

Ask med en kilometer igjen

En rekke Oppsal-løpere, om enn noen i annen drakt, var også på start i Bøler friidretts tradisjonsrike Nøklevann rundt.

Tikilometeren i dette som markedsføres som et mosjonsløp for hele familien, men som også samler en del meget sterke både løpere og langrennsløpere, kan vi trygt slå fast har en av de tyngre løypetraseene på den distansen, så sub 40 minutter her må sies å være en meget god prestasjon. Ask Olaussen klarte sterke 37.57 og sikret med det 12.plass totalt og andreplass i M18-19. I kvinneklassen merker vi oss at eks-Oppsalløper Guro Flatekval, uten klubb, tok sjetteplass totalt, slik at sportslig utvalg nok bør legge ut noen følere før neste sesong!

På femkilometeren ble det klasseseiere til Oppsal-løperne Sivert Landrø Grindedal (for Rustad langrenn) i M13 og Synne Utseth Bøhlerengen (for Bøler friidrett) i K16-17, mens Sondre Olaussen (for Rustad langrenn) tok andreplass i M16-17, forøvrig bak eks-oppsalråtass Simen Skeide Paulsen, som representerer Ull-Kisa friidrett. I M11 ble det fjerde- og sjetteplass til Oppsal-råtassene Torjus Landrø Grindedal og Ulrik Juveli Pedersen.

Resultater fra Nøklevann rundt her.

Endre og resten av landslaget sammen med verdensrekordholder Corey Bellemore
Klare for innsats for flagg og fedreland

Blant de mer overraskende (eller kanskje ikke?) representasjonsoppgavene denne sesongen er plass på det norske Beer Mile-landslaget, denne idretten som kombinerer øldrikking og baneløping, demonstrert i en av episodene av NRK-serien Helt Ramme Sporter, hvor det også går an å se noen kjente fjes i bakgrunnen.

En betydelig del av Norges tropp til Beer Mile World Classic, som altså regnes som VM, hadde Oppsal-connections eller er medlemmer:

Endre Wigaard, Anders Emilsson, Sigurd Melsom, Olai Stensland Lillevold og Tonje Vassend, samt Marlin Haavengen, som jo ble nummer to i årets sprintklubbmesterskap.

Det er uttaksløp i Trondheim som har sendt denne gjengen til årets VM i Belgia.

Nivået var skyhøyt – verdensrekordholder Corey Bellemore forsvarte VM-tittelen med tiden 4.50, en tid de færreste klarer uten drikkestopp.

På andreplass fulgte o-løper Emil Granqvist, som tok andreplass og seier i norgescupfinalen på Konnerud tidligere i høst.

Svensken var 15 sekunder bak. Endre Wigaard ble nummer 24 på 6.12.

Tonje Vassend ble nummer 17 i kvinnefinalen, mens de øvrige løperne fra Oppsal stilte i åpen klasse. Resultatene foreligger bare fra VM-klassene, men det norske landslagets instagramkonto har en del video fra konkurransene, pluss at det etterhvert vil komme flere filmer fra mesterskapet her.

Endre på drikkestopp halvveis