13-16Junior og seniorKlubbenKonkurranseRåtassene

Over 60 deltagere i klubbmesterskap natt, topp stemning

Det var en tirsdag med topp forhold for nattorientering – klarvær, fellesstart, tette gaflinger, høy fart, bom, bål, kaker – i det hele tatt akkurat slik det skal være. Et par lykter sviktet underveis, men stort sett kom alle seg smilende til mål, enten storfornøyde eller oppgitt hoderystende. Nattorientering er ikke enkelt, når alt fungerer føles det utrolig bra, samtidig som man kan gjøre feil som aldri ville skjedd i dagslys, uansett hvor rutinert man er.

Tirsdag var det både superrutinerte og ferske løpere på start, mange råtasser fikk kanskje sitt første møte med nattorientering – og det er lite som slår mestringsfølelsen etter å ha gjennomført ei løype i mørket.

Publikumsposten på andre siden av vannet

Stein hadde tegnet fine løyper med pentagramgafling i de lengste løypene, med publikumspost på motstatt side av vannet slik at det nærmest ble tio-stemning da man så over mot lyktene som dukket opp, passerte og forsvant i ulike retninger.

Sportslig imponerte spesielt Håkon Raadal Bjørlo ved å mose feltet i langløypa med over minuttet og gjøre unna de 4,6 kilometerne på 26.51, han var halvannet minutt foran Vegard Jarvis Westergård.

I AK-løypa på 3,7 km var Sondre Olaussen raskest med 29.20, mens raskeste dameløper Tina Kalleson løp på 30.46. Gjesteløper Vidar Berteig (IL Geoform) hadde beste tid i B-løypa, mens Nils Nikolaisen var kjappest i C-løypa.

Alle resultater her

Flere bilder fra Snorre og Per-Ivar her: