Norgescupfinale senior: Håkon med sterk fjerdeplass

Håkon Raadal Bjørlo leverte et nytt solid løp og ble nummer fire på jakstarten som avsluttet årets norgescup senior. Han gikk ut på jaktstarten med startnummer sju, drøye to minutter etter første startende Emil Granqvist (gårsdagens vinner Kasper Fosser var ikke påmeldt i dag).

Håkon og flere andre løpere kuttet stadig ned på Granqvist forsprang gjennom den 10 km lange løypa. På de løpsbetonte strekkene inn mot arena måtte Håkon gi en liten luke til Yngve Skogstad og Henrik Fredriksen Aas, som var de med sprekest bein i forfølgergruppa.

Granqvist vant 12 sekunder foran Skogstad og 18 foran Fredriksen Aas, mens Håkon løp inn som nummer fire, 35 sekunder bak Granqvist – men med minuttet ned til årets norgesmester på sprint og mellomdistanse, Eirik Langedal Breivik, som var en av dem som måtte slippe gruppa midtveis i sisterunden.

Vi gratulerer Håkon med det som må være et av Oppsals beste seniorresultater i norgescupen på lang tid!