Konkurranse

FOR EN DAG i Østfold – Oppsal-løperne herjet i Blodslitet

Den 53. utgaven av Blodslitet må ha vært en av tidenes beste for Oppsal som klubb: De 40 Oppsal-løperne sørget for hele fem klasseseiere, pluss en bestetid i en av de åpne klassene.

Kanskje aller mest imponerende: Ask Olaussens seier i H17-18. Førsteårsjunior Ask vant starten, og var godt med på samtlige passeringer. Fem kilometer før mål var det åtte løpere innenfor ett minutt.

Ask leder an ut fra start

Ask holdt hodet kaldt underveis og klarte å avgjøre fighten mot Nydalens Kasper Bakken Ulseth på den siste kilometeren og vant med 25 sekunder. Ask hadde egentlig ikke tenkt å løpe,  og meldte seg på først to timer før påmeldingsfristen gikk ut!

Noen husker nok også at Ask har også løpt først over målstreken i Blodslitet en gang tidligere. I 2016 var det tre Oppsal-løpere i topp fem i H11-12, men da ble hele tetgjengen dessverre disket. Men nå, fem år etter, kunne endelig Ask juble for Blodslitet-seier! Det er viktig å ikke gi opp, men trene tålmodig!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Tina Kalleson vant D19-20. Her kom aldri konkurrentene, men det skal uansett løpes! Tina leverte et solid løp og var godt fornøyd, hadde kun en liten miss.

Kjell Winther løp også uten bom, og da er han ikke lett å slå i H70!

Ingeborg har avgjort duellen med en bedre trasé mot siste post!

I D15-16 ble det en virkelig spennende duell om seieren i denne prestisjetunge ultralangdistansen. Som så mange ganger denne sesongen var det Notoddens Synne Sandven som var den vanskeligste motstanderen for Ingeborg Roll Mosland.

De to, samt Anna Myrvold fra Heming og Anna Taksdal fra Ganddal, fikk en luke etter sommerfuglen underveis i løypa, og økte på resten av feltet hele veien. Fra tetkvartetten var det mer enn tre minutter til neste gruppe i feltet.

Det var Ingeborg og Synne Sandven som dro på kvartetten stort sett hele løypa.

Men Ingeborg fant en raskere trasé til siste post, fikk noen meter og hadde full kontroll på oppløpet.

Ingeborg med kontroll på oppløpet når hun vinner Blodslitet for andre gang!

Oppsals sterke ungdomsløper gjentok dermed prestasjonen fra to år tilbake.

Da vant hun D13-14, også da foran Synne Sandven. Og for tre år siden ble hun nummer to, så vi kan trygt kalle Ingeborg en Blodslitet-ekspert!

Blodslitet-ekspert er også Ola Marius Pedersen. Etter å ha fullført H21 i alle sine år som “vanlig” senior har Ola denne sesongen byttet klasse til H35. Og hva skjer? Selvsagt vinner han, med god margin til Kolls Audun Bjerkreim Nilsen. Ola Marius overtok ledelsen etter omkring en times løping, og slo tilbake alle forsøk deretter.

Ola Marius Pedersen løper inn til seier i H35.

I tillegg til klasseseierne hadde Ingrid Johansen-Barli beste tid i Åpen B 10-16 – det er flott at Ingrid er tilbake i løypa igjen!

Råtassene var også sterkt representert i Fredrikstad. Det var en stor gjeng som kjørte den tradisjonelle oppskriften med Blodslitet først, og deretter pizza og bowling. Vi har foreløpig ikke fått beskjed om hvem som er råtassenes nye bowlingkonge/-dronning, men regner med at det kommer mer om det etterhvert!

Det ble tatt mange bilder under løpet, her er et utvalg. Fotografer er Snorre, Arne, Anette, Vigdis og Dagrun:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Resultatene fra Blodslitet 2021.

Forhåpentligvis har Blodslitet inspirert alle til å ville ha mer langdistanse, for lørdag 13.november blir det langløp i Østmarka – mer info kommer!