PM sesongavslutning ungdom og junior

Her er PM for lørdagens sesongavslutning:

Sted: Grønmo. Google-link (samme sted som klubbmesterskapet)
Tid: Lørdag 17.oktober.
Start: Fellesstart ca. kl. 1100. Obligatorisk løpermøte kl. 1050! Møt i god tid så du rekker å varme opp. Start på arena. Husk å nulle brikken før start!
Klasser: D/H 13-14 og D/H15-20
Øvelser:

Blir det manipulerte kartet sånn, mon tro?
 • Prolog (ca. 1,5 km)
  Kart: Manipulert kart 1:4 000. Poster: Stemplingsbukker, ingen skjermer.
 • Del 1: Quiz-o (ca. 1,5 km)
  Kart: Normalt kart 1:7 500. Poster: Treningsskjermer, hengende stemplingsenheter.
  På kartet står det tre spørsmål knyttet til hhv. post 1, 4 og 6. Velg gaflingsvariant (A, B eller C) ut fra hvilket svaralternativ du tror er riktig. To minutter tillegg for hvert galt svar.
 • Del 2: Senk skipet (lengde på denne delen er avhengig av dyktighet, taktikk og litt flaks, men det skal godt gjøres å komme under 2-2,5 km for 13-14 og 2,5-3km for 15-20). Makstid 60min.
  Kart: Normalt 1:10 000. Poster: Vanlige skjermer, hengende stemplingsenheter.
  Ettersom dette er en ny øvelse, så viser skissen under et eksempel på hvordan øvelsen kan være. På finalekartet vil det være kart i rutemønsteret og det vil være poster i andre ruter enn det som er oppgitt nedenfor. Forøvrig vil det se noenlunde likt ut.

 

Alle øvelsene løpes kontinuerlig etter hverandre og dere får nytt kart ved målpassering. Dere skal innom startpost på hver øvelse før dere løper ut! Det er ca. 100 meter til samme startpost for alle øvelsene.

Første løper til mål er vinner, forutsatt ingen tidstillegg og at tilstrekkelig antall skip er senket. Løpere som har senket tilstrekkelig antall skip kommer uansett før de som mangler 1 eller flere skip, så lenge de har klart makstiden.

Terreng: Gammel søppelfylling og skog (gress og skog)
Stempling: Vanlig EKT og GPS-spor. Alle må stille med GPS-klokke for å ha kontroll på makstiden og for GPS-spor. Husk å starte den før løpermøtet, så du ikke glemmer det! Gi beskjed om du ikke har, så finner vi en løsning. Vi har to klokker til utlån.
Livelox: Løypene legges i Livelox og sporet må lastes opp i etterkant.
PåmeldingI Eventor senest torsdag 15.oktober kl. 2000 Etteranmelding på mail eller PM til Snorre innen fredag kl. 18, så vi får riktig antall kart!
Premiering: Enkel premiering til alle.

Husk varmt skiftetøy, samt noe enkel mat og drikke (matpakke, frukt e.l) til etter økten. Godis er selvsagt lov! Det er lørdag!

Denne øvelsen er niende øvelse og selve finalen i Oppsalcupen. Det deles ut normale poeng til vinneren av sesongavslutningen. I tillegg vil det kunne bli delt ut bonuspoeng for de ulike øvelsene og for å ha utmerket seg positivt i løpet av finalen.

Smittevern:
Myndighetenes pålegg til smittevern SKAL overholdes. Norges orienteringsforbund har egne Koronavettregler tilpasset vår idrett. De finner du her (oppdatert 24. juni 2020).

Den viktigste regelen er å holde avstand til dine venner. Det er en forutsetning at dette følges både på arenaen og i o-løypa. Husk avstandsregelen på 1 meter til alle som ikke bor i samme husstand. Veivalgsdiskusjoner over løpskartet er dessverre ikke forenlig med godt smittevern!

NB! Personer som har symptomer på luftveisinfeksjon skal ikke delta (heller ikke ved milde symptomer). Dette gjelder også foreldre og personer som er i karantene eller isolasjon. Personer i risikogruppe anbefales på generelt grunnlag å ikke delta i arrangementer.