Oppsal-cupen: “nye” øvelser i fartsfylt avslutningsløp

Over tjue deltagere stilte i finalen av Oppsal-cupen for ungdom og junior – det var uvanlig vri på konkurransene og et morsomt opplegg på Grønmo. Marius, Ingeborg, Sondre og Synne sto tilslutt igjen som vinnere i hver sin klasse.

Konkurransen var en tredelt fellesstart: del 1 hadde manipulert kart, del 2 var quiz-orientering, mens avslutningen var en virkelig nyskapning: “senke skip” i et rutenett på kartet.

Det var spenning og spekulasjoner før del 1, men da løperne dundret i gang viste det seg at utfordringen var speilvendt kart. Det var mange som løp i ulike retninger før feltet etterhvert kom seg skikkelig i gang i to ulike løyper på Grønmo (en løype for 13-14, en løype for 15-20). Anselm satte ikke overraskende opp høy fart, og var raskest på de første 1,4 kilometerne, ganske tett fulgt av Sigurd R og Jakob, men her kom løperne som perler på en snor.

Fellesstarten (film: Lars K): IMG_4001

Løypene i del 1:

Del 2 var 1,5 km quiz-o: det var spørsmål til tre av postene på kartet, og på hver av disse postene måtte man løpe til posten som representerte riktig svaralternativ. Løp man til feil post ble det 2 minutter tillegg.

Quizløypa.

Anselm økte ledelsen i løypa, men det viste seg også at han hadde svart feil på en av oppgavene, noe som ga de bak muligheten til å nærme seg. Sigurd R begynte å merke fredagens Harry Lagert-finale i beina, og nå var det Marius, Tina, Jakob og Ingeborg som fulgte nærmest, mens Sondre var først av 13-14.

I del 3 skulle deltagerne finne skip bestående av tre poster, 15-20 måtte klare fire på en time, 13-14 kunne klare seg med tre. Her gjaldt det å treffe med både o-teknikk og taktikk – og kanskje ha litt flaks også. Sondre beholdt ledelsen og vant H13-14, mens Synne SG spurtslo Tuva i D13-14. I tetgruppa i 15-16-feltet bommet Anselm tidlig og fikk Marius, Tina og Ingeborg opp i ryggen, mens Jakob gikk på en taktisk smell i skipsjakten og tapte mye tid. Anselm var først i mål, men hadde to minutter tillegg, mens Marius, Ingeborg og Tina alle hadde alt rett på quizen. Dermed gikk seieren i H15-20 til Marius, mens Ingeborg vant foran Tina  i D15-20.

Alle løperne oppfordres til å legge inn sporet sitt i livelox her: https://www.livelox.com/Events/Show/55375/Oppsal-sesongavslutning-13-20

Her er noen av bildene fra dagen:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Det var et skikkelig artig opplegg signert Snorre og Morten, og det virket som om alle løperne syntes det var morsomt og utfordrende. Grønmo er også en flott arena – spesielt når været er slik det var lørdag – og det er bare å glede seg til hvor stilig det kommer til å bli på O-festivalen om to og et halvt år.

Resultater prolog og quiz med strekktider: https://brikkesys.no/result.php?id=3974

Sammenlagtresultater Oppsalcupen: https://oppsal.com/?p=7431