O-landsleiren, årets høydepunkt!

Etter harde konkurranser og gode resultater for Oppsal under Hovedløpet, begynte det alle ungdommene i o-Norge hadde ventet på, nemlig o-landsleiren (OLL).

Skrevet av: Ingrid S. Undeberget

Søndag

Foto: Pål Runde / Kristiansand o-klubb.

Etter kretsmøtet søndag kveld, var vi i gang. Nesten 400 14-16 åringer fra hele landet var klare for flere dager med trening og moro. Fra Oppsal var vi ni løpere og én leder. Vi ble delt inn i treningsgrupper med 20

Det første som skjedde var at gruppene møttes for å bli kjent. Det ble utført diverse navneleker mens vi ventet på mat. Middagen ble spist gruppevis. Om kvelden var det klart for disco. I utgangspunktet var den satt til matsalen. Det var få ungdommer som deltok, og det var lav stemning. Så bestemte noen av ungdommene seg for å flytte discoen bort til gymsalen. Stemningen tok seg opp med en gang, og det gikk ikke lang tid før det var mange ungdommer ute på dansegulvet.

Mandag

Foto: Pål Runde / Kristiansand o-klubb.

Mandagen begynte med frokost og deretter buss og båt til Bragdøya. Været var ikke helt som vi håpet, og til tider regnet det kraftig. Heldigvis hadde kretsen med telt som vi kunne legge fra oss bagene i. En etter en ble gruppene sendt ut på øyvandring. Alle skulle innom seks ulike poster, med ulike samarbeidsaktiviteter. Gruppene måtte blant annet finne på det mest kreative gruppebildet og finne fisk.

Gruppene gikk tilbake etter å ha vært innom alle postene. Etter at alle hadde fått spist litt, var det crazy-o. Crazy-o er orientering der postene ikke er plassert i midten av sirkelen. De som var topp 10 fra sprint og langdistanse fikk kart med feil farger eller som var speilvendt.

Etter crazy-o var det tilbake til skolen, med middag og inspirasjonsforedrag med Sunn Idrett v/Anita Rapp-Ødegaard og Carl Godager Kaas. Resten av tiden ble benyttet til enspretten, volleyball og å få seg nye venner fra andre klubber og kretser.

Foto: Pål Runde / Kristiansand o-klubb.

Tirsdag

Foto: Kenneth Viken.

På tirsdag var det treningsdag. De første 10 gruppene begynte dagen med skogsøkt, mens de siste 10 begynte med sprint. I skogen var det tre ulike opplegg, et postplukk, et med fokus på veivalg og et med fokus på kompass og retning. Sprinttreninga bestod av fem ulike løyper. En løype med linje-o, en med fokus på utgangen fra postene og tre løyper med fokus på veivalg. I tillegg hadde man muligheten til å prøve seg på rulleski-o under sprinttreninga. Alle fikk låne utstyr, og prøve seg på enten en løype på 2,5 km eller en lettere og kortere. Dette var noe de fleste syntes var veldig gøy. Mange hadde ikke stått på rulleski før, så de fikk veiledning før de begynte. Etter førsteøkta var det tid for lunsj og deretter byttet gruppene aktivitet, så alle fikk vært med på både skogsøkt og sprintøkt.
Etter øktene, var det middag og deretter tid for OLLs andre disco. Arrangøren hadde lært fra første gang, så nå var discoen satt i gymsalen helt fra begynnelsen. Folk brukte litt tid på å komme til discoen, men etter litt tid, ble det veldig bra stemning. Disco er helt klart en av de beste tingene med o-landsleiren.

Onsdag

På onsdag var det tid for kretsstafett. AOOK har tidligere vært veldig dårlige med utkledningen, så i år bestemte kretsen at de skulle ha premier til de 5 beste kostymene i kretsen. Dette førte til at det var mange flere kreative kostymer blant AOOK i år enn tidligere. Mange hadde det veldig gøy med å finne på nye måter å kle seg ut på. Stafetten er en blanding av konkurranse og veldig useriøs. Noen lag valgte å fokusere på kostymet og ikke ta alle postene, mens de beste lagene knivet om seieren. AOOKs to første lag tok første og andre plass. Stafetten var en fin avslutning på årets veldig vellykkede o-landsleir og hovedløp og etter at premiene var delt ut, var det bare å sette seg i bussen og dra hjemover.

Foto: Pål Runde / Kristiansand o-klubb.

 

Tidligere sak om Hovedløpet 2018: https://oppsal.com//?p=2427

Bilder og videoer fra Hovedløpet og O-landsleiren: https://www.hl2018.no/resultater