Tatt ut til o-idol

Amelie Aamodt er tatt ut på nasjonal kvote til O-Idol, og Tina Kalleson står på første reserveplass – det betyr at de har vært blant de ti beste 16-åringene i landet denne sesongen.

Dermed er det store muligheter for at begge jentene kommer til å stå på start under O-Idol 22.september. Konkurransen samler de beste 16-åringene i landet. Uttaket er basert på resultatene i O-festivalens langdistanse og begge løpene i Hovedløpet, der de to beste resultatene teller. Det står mer om uttaket på forbundets sider: http://www.orientering.no/nyheter/uttakslister-for-hostens-o-idol/

NOFs rangeringsliste for uttak til o-idol.

Forbundet tar ut sju løpere på nasjonal kvote, i tillegg kan hver krets stille med en løper, slik at det blir et startfelt på 25 løpere. Ettersom to kretser allerede har gitt melding om at de ikke kommer til å stille med en løper, har nummer åtte og ni på den nasjonale lista fått plass. Dersom en krets til finner ut at de ikke vil delta går den plassen til Tina, som er nummer 10 på den nasjonale lista.

Den siste løperen fra Akershus og Oslo blir den beste løperen på KM langdistanse som ikke allerede har fått en nasjonal plass. Foreløpig er hele fem av de ni forbundsuttatte fra Akershus og Oslo.

Konkurransen foregår i forbindelse med junior-NM i stafett og norgescup i Sandefjord tredje helg i september.

I fjor deltok Ane Sofie Krogh i O-Idol og klarte en fjerdeplass i Orkanger: https://oppsal.com//?p=1209