Fjerdeplass i O-Idol

Ane Sofie Krogh leverte et flott løp og ble nummer fire i O-Idol. De beste 16-åringene i landet får delta i konkurransen, som ble arrangert samtidig med norgescupfinalen for junior og senior.

Ane var en av sju løpere som var plukket ut direkte av forbundet på grunnlag av resultater i O-festivalen og hovedløp. I tillegg kunne hver krets melde på en løper, slik at det var et eksklusivt startfelt på 25 løpere i D16.

Ane leverte meget bra i Orkanger, men det var ingenting å gjøre med årsklassens suverene løper Jenny Baklid fra Konnerud. Hun er ubeseiret i hovedløpet gjennom tre sesonger, og vant også her. På de neste plassene fulgte Janne Tjørhom Aasheim, Ganddal og Malin Hauge, Hisøy. Ane hadde tidstap på ca 1 minutt på både andre og sjuende post, og var 3.16 bak Jenny Baklid i mål. Opp til pallen skilte det 1.02, noe som kanskje var litt surt ettersom topp 3 får følge landslaget til VM i Latvia neste sommer… Avstanden var stor videre på lista, nummer 5 var ytterligere to minutter bak Ane.

Vi gratulerer Ane med et meget sterkt løp som bør inspirere de øvrige ungdommene i klubben!

I H16 ble det forøvrig Oslo-seier ved Halvor Tørnqvist Halden fra Nydalen.