Andreplass på Nighthawk

Tina Kalleson og bursdagsbarnet Amelie Aamodt løp Oppsals førstelag inn til andreplass i Nighthawks jenteklasse. Nydalen tok seieren i stafetten.

Nighthawk har et fint stafettformat: Nattetapper (med fellesstart for alle i gutte- og jenteklassene) på lørdag kveld, jaktstart søndag morgen. Dette er jo den eneste store stafetten hvor det er nattetapper for alle. Og Tina og Amelie løp to solide nattetapper og lå på en tiendeplass, 6.40 bak ledende Nydalen. Dagen etter var det jaktstart – Tina avanserte mange plasser og ga Amelie et godt utgangspunkt, bare halvannet minutt bak andreplassen. Ettersom de ti beste lagene fra nattetappene løp med gps kunne vi følge duellene i skogen, og konstatere at to Heming-lag som lå foran Amelie bommet seg ut av pallkampen. Dermed sto kampen om andreplass mellom Oppsal og Lardal, og Amelie avgjorde med et bedre gjennomført veivalg til 7.post, der hun fikk ei luke på ca 15 sekunder.

Amelie (grønn strek) løper til høyre og får luke til Lardal til post 7- og har dessuten bedre retning ut fra posten slik at hun slipper å forsere skrentene. Luka holdt helt inn!

Det var nok til å holde Lardal bak, og dermed kunne Amelie løpe laget inn til en knallsterk andreplass – iført bursdagstrøye med signaturene til store deler av Oppsal-troppen. Gratulerer!

Spesialtrøye for anledningen.

Vi hadde med to jentelag til, med tre 13-åringer og en 14-åring – andrelaget med Ane Hustvedt og Ingeborg Roll Mosland lå helt oppe på 12.plass etter nattetappene, tapte litt på dagetappene, men løp likevel inn til 16.beste tid. Dessverre fikk ikke laget alle poststemplinger godkjent, det er mulig det er svikt i ei brikke, for det samme skjedde på nattetappen, men da løp Ingeborg med gps og kunne vise at hun hadde vært på alle poster. Tredjelaget med Ingrid Johansen-Barli og Katrine Bjordal Veggan gjennomførte også sikre stafettetapper og ble nummer 25.

Dette er flott løping i konkurranse med løpere som er både to og tre år eldre og vant til vanskeligere løyper!

Oppsal hadde også med fire guttelag, og her lå Ask Olaussen og Sigurd Rødnes helt oppe på tredjeplass etter to knall-løp på nattetappene. Favorittene fra Nydalen tapte for eksempel mer enn fire minutter til teten og lå på 11.plass før jaktstarten.

Også her løp de ti beste lagene etter nattetappene med gps, og det var endel bomming og endringer i teten. Hemings andrelag vekslet først, Asker som ledet tapte endel, mens Nydalen, som stilte med to løpere som begge har vunnet hovedløpet, sneik seg opp på 3.plass. Ask løp en god etappe mot stort sett eldre løpere og sendte Sigurd ut i flokken mellom 5. og 8.plass.

Sigurd dro litt for tidlig fra stien og fikk en litt kostbar sving til 1.post, men derfra og inn løp han en stødig etappe.
Sigurd (mørkegrønn strek) lå likt med to Asker-lag på post 8, men var sterkere i det raske partiet mot slutten.

Nydalens førstelag fortsatte å avansere på siste etappe og vant foran Asker 1 og Fossum 1. Etter en sterk avslutning hvor han virkelig viste spurtegenskaper sikret Sigurd en 10.plass. Det er meget sterkt av to 14-åringer i dette selskapet – lagene på pallen hadde f.eks bare løpere på 15 og 16!

Oppsal 4, med 12-åringene Christoffer Ånensen og Sondre Olaussen tok en imponerende 26.plass, Oppsal 3 med Eskil Kolshus og Jonas Krogh (begge 14) fulgte på plassen bak, mens Oppsal 2 med Jakob A.Gjedebo og Marius Aamodt dessverre måtte bryte etter at Marius fikk en skade tidlig på siste etappe.

Uansett er det meget bra løping og mye god læring for våre unge lag i både jente- og gutteklassene!

Oppsal stilte også lag i herreklassen og herrer veteran. Veteranlaget ble dessverre disket etter manglende stempling på en av natt-postene.

Førstelaget til gutta lå på 14.plass etter nattetappene til Kristoffer F. Pedersen, Are Wigaard, Ludvig Rødnes og Ola Marius Pedersen, og var en stund oppe og snuste på en topp 10-plassering, spesielt underveis i Sigve Vågsnes’ 5.etappe kunne det se slik ut, men det røynet noe på mot slutten og Sigve vekslet som nummer 14. Det var også plasseringen i mål etter etappene til Thomas Ruud, Tor Andreas Andersen og Olav Johannes Deelstra.

Andrelaget med Lavran Thorstensen, Bent Erik Skaug, William Resvoll Skaug, Kari-Ann Ånensen, Andreas Sævig, Thor Mella og Eirik W. Moe lå på 37.plass etter sju etapper.

Konklusjon: Fin stafett, og vi bør absolutt forsøke å mobilisere enda flere løpere (og kanskje ha et mål om lag i alle klasser?) neste år!