Harry Lagert-avslutning i Østmarka

Det er et stykke fram, men nå er det klart at årets finale i Harry Lagerts Nattcup vil arrangeres i Østmarka – og med Sigve Vågsnes som løypelegger.

Noen av Oppsals løpere fikk en fin tjuvstart på nattløpshøsten under Nighthawk i helgen, men når høsten kommer er Harry Lagerts Nattcup en solid Oslo-tradisjon. I dag ble kalenderen avslørt, og påmelding er også åpnet for det første løpet, som skal gå i Maridalen 19.september: https://nydalen.idrett.no/orientering/arrangementer/harry-lagert/

Cupen har fire innledende løp, hvor de tre beste teller til jaktstarten i finalen. I tillegg er det et bonusløp i høstferien. Det er i alt fem klasser: Legendar, Ola, Kari, Lokal og Rekrutt. Med unntak av rekrutt løper klassene ca 3,5-4 km i de innledende løpene, mens det er helt andre lengder i finalen, 15 (Legendar), 10 (Ola/Kari) og 6 km (Lokal). Rekrutt har ca 2,5 km C-løype i alle løp, og har målgruppe ca 11-14 år.

Dette er den 19. utgaven av Harry Lagerts nattcup, og løypeleggingen i finalen bør være i de beste hender ettersom Sigve har vunnet den lengste klassen ikke mindre enn sju ganger- flere enn noen annen. Hans siste seier i 2012 er Oppsals eneste totalseier i Harry Lagert, men i fjor var Sigurd Rødnes nær i “Lokal”-klassen: https://oppsal.com//?p=1307