VM-GULL! Jørgen med suveren seier på sprinten

Vi gratulerer klubbens nyansatte ungdomstrener Jørgen Baklid med VM-gull på sprinten i Ramsau!

Jørgen fikk en perfekt start på mesterskapet og vant løpet i utklassingsstil – 23 sekunder til sølvvinner Stanislav Belomasjev fra Bulgaria og 46 sekunder til Henrik Fredriksen Aas, som delte bronsen med finnen Niklas Ekström.

Bulgareren ledet med sekundet på første passering (post 4), men gjorde en feil inn mot den andre (post 9) – da var rollene byttet og Jørgen var åtte sekunder foran. I siste del av løypa var det ingen tvil om hvem som hadde mest krefter i det tette snøværet.

På IOFs TV-sending fortalte Jørgen om dårlig sikt og at det var vrient å se skutersporene mot første post. Ettersom starten var på toppen av skiheisen var det høy fart og mye utforbakker i nedsnødde spor, og flere løpere måtte over ende, blant dem svenskenes stjerne på kvinnesiden, Tove Alexandersson.

Jørgen har VM-gull på mellomdistanse og jaktstart fra før, men dette var hans første på sprintdistansen.

Jørgen i mål som verdensmester

Seieren på sprinten betyr også at han er i rute med den meget ambisiøse planen om å ta fire gull i mesterskapet:

Tracking

Resultater

I kvinnenes løp dominerte svenskene stort, og tok alle medaljene ved Magdalena Olsson, Elin Schagerström og Tove Alexandersson. Anna Ulvensøen på fjerdeplass, fem sekunder bak Alexandersson, ble Norges beste.

Ane Sofie Krogh gikk inn til tiende beste tid, og ser ut til å kunne få en plassering rundt 20.plass når alle er i mål.

Ingeborg og resten av juniortroppen på medaljeseremonien tirsdag