VM-GULL! Jørgen vant igjen, sterk innsats av alle våre

Jørgen Baklid tok VM-gull nummer to på like mange dager da han holdt forfølgerne på trygg avstand under jaktstarten i Ramsau. Marginen til sølvvinner Nicolas Müller fra Sveits var nesten to minutter. Finnen Niklas Ekström tok bronsen. Førsteårssenior Teodor Mo Hjelseth gikk seg opp åtte plasser og ble nest beste nordmann med sjuendeplass.

SVTs Jacob Hård kommenterer målgangen, og Jørgen forteller NRK og oppsal.com om løpet:

Ane Sofie Krogh gikk en sterk jaktstart og avanserte fra 20. til 13.plass. Her ble det nok en gang svensk storeslem. Magdalena Olsson vant igjen, mens Linda Lindkvist og Frida Sandberg tok de øvrige medaljene. Anna Ulvensøen ble beste norske på femteplass.

Juniorene gikk fellesstart. Ingeborg Roll Mosland leverte en sterk konkurranse og ble best av de norske i kvinnenes juniorklasse. Hun ble nummer seks, 5.42 bak den finske vinneren Amanda Yli Futka. Finnene fikk også sølvet ved Lotte Line Ekstrøm, mens Elsa Brandt fra Sverige tok bronsen.

Ingeborg sammen med Eirik Frost, som ble Norges beste i H17-20 med femteplass (foto: NOF)