13-16Klubben

Jørgen Baklid er ansatt som ungdomstrener i Oppsal

Året starter med en skikkelig gladnyhet på trenerfronten: Jørgen Baklid skal styrke trenerteamet i ungdomsgruppa! Det handler om en deltidsstilling parallellt med Jørgens egen satsing i løypa.

Dagrun har gjort en kjempejobb med ungdomsgruppa det siste året, og får nå hjelp av Jørgen spesielt til oppfølging av løpere. Med mange 2011-modeller som kommer opp fra råtass vil ungdomsgruppa neste år bli betydelig større. Også Per-Ivar og Vidar blir med over fra råtass, slik at alt nå ligger til rette for et meget godt apparat rundt ungdommene våre!

Jørgen er på vei til høyden i Sveits for pre-camp til VM i skiorientering, men tok seg tid til å dele noen tanker om trening:

Hva er trenererfaringen din?
Skal ikke skryte på meg masse med trenererfaring ettersom det stort sett har vært studier og egen karriere som har stått i fokus til nå. Men har med jevne mellomrom hjulpet til litt i moderklubben Konnerud IL, samtidig som vi seniorer på ski-o-landslaget har sparret litt og fulgt opp juniorlandslaget noe.
Så kommer jo all erfaring jeg har tilegnet meg fra egen karriere og egne trenere oppå.

Hva tenker du er det viktigste å få grepet om for ungdomsløpere?

Jeg tenker det er viktig for ungdommen å få en god grunnforståelse av kartet, og kanskje spesielt høydekurver har jeg sansen for. Når man klarer å lese kurvene kan man løpe komfortabelt i de fleste terrengene du finner og du blir fort mye tryggere teknisk. Det opplevde hvertfall jeg. I tillegg er det om å gjøre å ha det morsomst på trening, lek/aktiviteter og økter hvor en har det gøy på trening tenker jeg er viktigst i ungdomsårene. Man har mer enn mange nok år som junior og senior til være mer seriøs om man ønsker det.

Hvilket inntrykk har du av ungdomsgruppa?

Virker som en god gruppe med godt samhold og som har det gøy på trening, det er viktig. Noen er lenger fremme enn andre, men sånn blir det jo også når aldersspennet er fra 13-16. Men det er både mye bra og mye man kan jobbe med.

Hvordan er egen form nå?
Egen oppkjøring går veldig bra, drar til Sveits og Precamp den 8.januar og blir i høyden frem til VM. Har vel hatt to runder med forkjølelse/influensa i høst. Men det har vel de fleste, så utenom det har jeg fått trent det jeg skal og føler formen er i anmarsj, så jeg gleder med til VM i ski-o i slutten av januar. Og like mye til våren og dens begivenheter med Oppsal!