Konkurranse

Klart for NM-uka – gode muligheter til å følge våre løpere

Fra torsdag til søndag arrangerer Kristiansand OK NM-uka ved Vatnestraum i Iveland, en snau time inn i landet fra Kristiansand. Det er Oppsal-løpere i aksjon alle dager, og ikke minst finnes det mange muligheter til å følge konkurransene direkte!

Det loves utsøkt sørlandsterreng, mye åpen skog og fine myrer – som riktignok kan ha blitt betydelig tyngre etter regnværet de siste ukene, så spesielt langdistansen kan nok suge endel krefter!

Allerede torsdag skal det løpes om kongepokalen i seniorklassene, i tillegg til at det skal løpes om medaljer i alle juniorklasser. Oppsal har deltagere i fem av seks klasser – det er kun i D19-20 vi ikke har med løpere.

Ingeborg Roll Mosland, Mari Kalleson og Synne Utseth Bøhlerengen stiller for Oppsal i D17-18. Ingeborg er tittelforsvarer på distansen, starter aller sist i feltet og er kanskje favoritt i år igjen. Men det er jevnt i toppen, og mange utfordrere.

Også i H17-18 er det tre løpere: Aksel Nikolai Aubert, Christoffer Ånensen og Sondre Olaussen. Alle tre har fart og kapasitet til å kjempe helt i toppen i denne klassen hvor nivået i Norge er svært høyt – noe f.eks Sondre var med på å bevise da han ble europamester på stafett.

I H19-20 stiller Ask Olaussen og Oskar Mella. Ask har nettopp flyttet til Uppsala for å studere, så dette blir første tur tilbake i Norge. Vi satser på at han har fått noen gode treninger med OK Linné. Oskar har blant annet vært i Belgia og løpt ASOM, og ikke minst fått med seg en åttendeplass i årets JEC.

I D21 stiller Tina Kalleson, og i H21 Håkon Raadal Bjørlo og Vegard Jarvis Westergård. Spesielt i H21 virker det å være et helt åpent felt, ikke minst fordi hverken Kasper Fosser, Eskil Kinneberg, Lukas Liland og Gaute Steiwer er på startlista, men det er nok av tøffe konkurrenter fra bl.a NTNUI.

Seniorklassene streames hos direktesport.no (krever innlogging) – ellers kan man følge gps og liveoppdateringer i arrangørens livesenter.