EUROPAMESTER! Sondre og Norge vant stafetten

GRATULERER til Sondre Olaussen og resten av Norges stafettlag – de løp en prikkfri stafett og sikret gullet et snaut halvminutt foran Sveits! På laget løp Sondre, Kristoffer Strømdal Wiik (Freidig) og Nils Anders Niklasson (Nydalen). Dette ble Norges eneste medalje i EYOC (U18-EM) i Bulgaria.

Sondre løp første etappe, og gjennomførte etter læreboka: fjellstø løping uten å ta unødvendig risiko. Sveits fikk en luke, men Sondre mistet ikke hodet av sveitserens rykk og lå klokt i en gruppe på sju lag som vekslet et drøyt minutt bak, blant dem Sverige, Finland og Frankrike.

På andre etappe sa Kristoffer og svensken Svante Selin takk og adjø til de øvrige og løp seg opp i ryggen på sveitseren. Ved veksling var de tre lagene likt, og Nils avgjorde altså på slutten, og Norge vant foran Sveits og Sverige.

Langdistansetroppen skal reise kjerringa i Bulgaria (foto: NOF)

I W18-stafetten løp Ingeborg Roll Mosland siste etappe for Norge, men utgangspunktet var ikke helt som man kunne ønske seg etter at det ble tapt åtte minutter på de to første etappene. Likevel var tredjeplass innen rekkevidde med et knall-løp, og Ingeborg passerte alle foran unntatt Finland og Tsjekkia, men Ungarns juniorstjerne Rita Marmarosi kom sterkt på slutten og sneik seg foran til bronsemedalje.

Sondre er flaggbærer for Norge på åpningsseremonien (foto:NOF)

Mesterskapet startet med kollektive nedturer på sprinten fredag for den norske troppen, Ingeborg startet meget bra, men ble “lurt” av et merkebånd som hadde blitt tatt av vinden og flyttet seg slik at det så ut som en sperring som hun ikke tok sjansen på å krysse, mistet rytmen i løpet og endte utenfor topp 30 i et tett felt.

Ekstra synd når resultatlista viste at løpere hun løp jevnt med i fjor endte på medaljeplass. Og for gutta var det ingenting som stemte, heller ikke for Sondre – men det ble en helt annen schwung over langdistansen.

Ingeborg ble beste norske løper i W18 med åttendeplass etter et solid løp, mens Sondre slo til med tiendeplass i M18. Her ble det fjerdeplass til Kristoffer og åttendeplass til Nils, slik at laginnsatsen var upåklagelig selv om medaljen uteble.

Men på søndag ble det full klaff for de norske gutta – og Oppsal gratulerer igjen Sondre som EUROPAMESTER!

Mesterskapets hjemmeside med resultater og løyper

 

Norges tropp, minus Andreas M. Skovlyst (Kongsberg) som dessverre ble syk etter sprinten: Ingeborg, Nils Anders Niklasson (Nydalen), Anna Taksdal (Ganddal), Kristoffer Strømdal Wiik (Freidig), Marie Kravdal (Gjø-Vard), Sondre, Synne Sandven (Notodden). Foto: NOF. Foto hovedbildet: Ingeborg.