ANSELM ER VERDENSMESTER – gull på sprinten

Vi gratulerer Anselm Reichenbach, Oppsal og for tiden NTNUI, med GULL på sprinten i junior-VM! Fantastisk!

Anselm var nede på 26.plass på første passering; 26 sekunder bak teten – men så var det ingen som kunne matche ham i gatene i Baia Mare: på den neste var han oppe på femte, så på tredje – før han knuste alle på langstrekket fra post 13 til 14, overtok ledelsen og vant 8 sekunder foran franske Guillem Verove og ni sekunder foran Jurgen Joonas fra Estland.

Medaljevinnerne er så og si likt på post 13, med estlenderen Joonas litt foran. Her var det også mange andre løpere som var på omtrent samme tid
Anselm hadde det beste veivalget – og høyest fart – på langstrekket til post 14
Fra post 20 og til mål løper Anselm rett og slett fra franskmannen
Lange minutter i lederstolen for Anselm (foto: Phillip L. Romøren)

Anselm sa på nettstreamen at han var litt overrasket over at løpet holdt til gull – og at han nå gleder seg til å løpe helt uten press resten av mesterskapet. Dette var Tysklands første sprintgull i junior-VM siden Colin Kolbe vant i 2018.

Se gps av gull-løpet:

Konstantin Kunckel sliter dessverre med en infeksjon, og sto over – men håper å bli klar til skogsdistansene.

Av nordmennene var det Iver Dalsaune Thun som gjorde det best med sjuendeplass, 24 sekunder bak Anselm. Førsteårsjunior Jonas Fenne Ingjerd imponerte ved å bli nest beste nordmann på 14.plass. Det var tjue løpere innenfor et minutt!

To norske løpere i topp seks i W20

I kvinneklassen ble det klar seier til Rita Maramarosi fra Ungarn (som også vant i EYOC), med Pia Young Vik på andreplass og sølvvinneren fra EYOC, finske Eeva-Lina Ojanaho på tredjeplass. I kvinneklassen er det artig å merke seg at to løpere med pallplass på O-festivalsprinten på Haraløkka, Kristin Melby Jacobsen og Penelope Salmon, ble nummer fire (tre sekunder fra bronse) og seks.

Junior-VM i Romania fortsetter med sprintstafett i morgen og deretter skogsdistanser. Alle konkurransene kan følges live her