Sommer-oppdatering: Fine løp på Sørlandet og i nord-Østerdal

Sommerløpene er i gang, og Oppsals løpere gjør seg bemerket på flere fronter. Både Sørlandsgaloppen og Sommerløpene i nord-Østerdal har hatt deltagere iført Oppsals blå og hvite trøyer.

Den største gjengen, 17 stykker med minst en start, hadde tatt turen til Sørlandsgaloppen, i år arrangert i den østre delen av Agder, med o-camp på Hove leir og konkurranser ved Fevik og Arendal.

Spesielt de to første dagene makset arrangørene sommerferieopplevelsen, da det var både mål og arenapassering mer eller mindre på den flotte stranda Storesand ved Fevik.

Oppsal-troppen sparte den eneste klasseseieren til siste dag, da Nils Nikolaisen vant H11-12!

Det var også mange andre fine løp. SG er jo også en sammenlagtkonkurranse. I ungdomsklassene er det jaktstart, og Synne Syversen Gihle løp en fin jaktstart og avanserte fra åttende- til femteplass i D15-16.

Dagrun Brox Rayamajhi (D40) og Kari-Ann Ånensen (D45) tok hver sin tredjeplass sammenlagt.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Resultater i Sørlandsgaloppen 2023

For de som foretrakk fjell framfor skog var Sommerløpene i nord-Østerdal stedet å være. I år gikk fredagens sprint i Alvdal, mens de to skogsløpene gikk fra Savalen.

Åtte Oppsal-løpere stilte til start på skogssprinten, her ble det tredjeplass til Sondre Olaussen i H17-18, mens Sigurd Hobøl hadde beste tid i Åpen A-lang.

Resultater og livelox fredag

På lørdagens mellomdistanse i skråli og hyttefelt hadde Oppsal seks løpere på start. Christoffer Ånensen og Sondre Olaussen ble nummer tre og fire i H17-18, fem sekunder skilte dem i mål. Klassen ble vunnet av Kristoffer Strømdal Wiik fra Freidig, som løp andre etappe da Sondre og Norge vant stafetten i ungdoms-EM.

Vigdis Hobøl tok andreplass i D45.

Resultater lørdag

På søndagens langdistanse med fellesstart kom løperne seg opp på snaufjellet. Sondre Olaussen var sterkest i feltet og avgjorde mot slutten av løypa. I mål var han 57 sekunder foran Byåsens Vebjørn Bergh-Hansen, som forøvrig ble nummer tre på langdistansen i O-festivalen. Sigurd Hobøl ble nummer sju.

Resultater søndag

Hjemmesida oppfordrer alle som er på løp eller annen orienteringsaktivitet i inn- og utland til å sende bilder og korte eller lange rapporter til arildand@gmail.com