Konstantin beste tyske løper på mellom, tredje best på lang

Etter at sykdom satte ham ut av sprintdistansene har Oppsals Konstantin Kunckel kommet godt i gang i Romania.  På mellomdistansen onsdag ble han beste tyske løper.

På mellomdistansen handlet det først og fremst om å komme seg i konkurransemodus, men han klarte likevel 69.plass, 7.55 bak vinneren Hannes Mogensen fra Sverige. I følge referatet på det tyske forbundets hjemmeside var det stort sett løpsfarta som ikke var bra nok for Konstantin.

Anselm på mellomdistansen (foto: IOF)

I tillegg hadde han ulempen av å starte tidlig, og det ble mye tråkk i terrenget utover dagen, noe som favoriserte de senere startende.

Etter vår og NTNUIs Anselm Reichenbachs gull på sprinten og Tysklands niendeplass på sprintstafetten gikk det litt tråere på skogsdistansene. Anselm ble nest beste tyske løper med 78.plass, men måtte tåle et par postbom og hadde nok ambisjoner om å markere seg sterkere. Norges beste på mellomdistansen ble Alfred Bjørnerød med 8.plass.

Kvinneklassen ble vunnet av sveitsiske Henrietta Radzikowski, med Pia Young Vik på tredjeplass.

Veivalgene til Anselm (blå) og Konstantin (rosa) fra 9-10
Anselm var ganske alene om sitt omgående veivalg

På langdistansen ble det et suverent gull til tsjekkeren Jakub Chaloupsky, som vant med over tre minutters margin til svenske Noel Braun.

Konstantin løp bra i første og siste del av løypa, men tapte en del i midtpartiet.

Spesielt siste tredel av løpet var godt gjennomført, her tapte han bare litt over minuttet til vinneren. I mål var han 19 minutter bak vinneren på 55.plass.

Anselm kom inn et drøyt minutt bak, på 61.plass. Det var spesielt ett omgående veivalg som ødela for Anselm, han tapte rundt sju minutter bare på strekket 9-10.

For de norske gutta ble det en skuffende langdistanse med Iver Dalsaune Thun som bestemann på 22.plass.