Enorm sisteetappe av Anselm sikret tysk fjerdeplass

Anselm Reichenbach fikk endelig fullklaff også i skogen i Romania! Sprintverdensmesteren leverte en glimrende siste etappe og løp Tyskland opp fra 13. til fjerdeplass i stafetten. Han passerte blant annet Norge på slutten.

Tyskland har ikke tatt medalje på stafett i junior-VM siden sølvmedaljen for kvinner i 1991. Det var 1.21 opp til Finland som tok en ganske trygg bronse, men fjerdeplassen er dermed Tysklands beste stafettresultat på herresiden i junior-VM!

Tyskland slipper jubelen løs (alle foto: IOF)

Tsjekkia tok gullet etter en spennende duell med andrelaget til Sveits. Sveits 1 ble nummer tre, men kun ett lag fra hver nasjon teller i VM, slik at bronsen gikk til Finland.

Konstantin Kunckel fikk ikke plass på Tysklands stafettlag.

Kvinnestafetten endte dramatisk. Sveriges Alma Svennerud løp en gnistrende siste etappe og avgjorde en duell mellom fire land – hun hektet av Norge i siste sløyfe og slo Ungarn og Tsjekkia på oppløpet, men det endte med en brutal disk da det viste seg at den svenske jenta ikke hadde stemplet på arenapassering. Dermed ble det gull til Ungarn, ankerkvinne Rita Maramarosi tok sitt tredje gull i mesterskapet (og har fortsatt to år igjen som junior), mens opprykket til bronse gjorde at Pia Young Vik sikret seg medalje på samtlige fem distanser i mesterskapet, en råsterk prestasjon!