NM: to Oppsal-medaljer på hard langdistanse

Medaljehøsten er i gang i Agder: Vi gratulerer Ingeborg Roll Mosland med sølv i D17-18 og Sondre Olaussen med bronse i H17-18!

Det var en krevende langdistanse i Iveland, der løypeleggeren, tidligere verdensmester Holger Hott, sørget for at både o-teknikk og fysisk kapasitet ble satt på prøve.

Ingeborgs miss til tredje post – som trolig kostet gullmedaljen

Ingeborg hadde en knallstart på løpet og ledet med halvminuttet på Østmarkas Martine Arntzen Haug og nesten minuttet på Freidigs Maria Strømdal Wiik etter det korte førstestrekket og langstrekket til post 2. Men mot tredje post i slak utforbakke glapp hun på retningen og tapte rundt fire minutter til de raskeste. På første meldepost etter 2,6 kilometer var hun nummer seks, 3.19 bak Haug og to minutter bak Wiik. Haug gikk på en stor bom på sjette post, og Wiik overtok ledelsen. Ingeborg tok innpå på hvert eneste strekk, men avstanden ble akkurat litt for stor – i mål var det 33 sekunder fordel Freidig-løperen. Anna Taksdal fra Ganddal ble nummer tre. Førsteårsjuniorene Synne Utseth Bøhlerengen og Mari Kalleson kom seg begge gjennom den tøffe langdistansen på henholdsvis 34. og 37.plass.

Pallen i D17-18

På forhånd var H17-18 regnet som en av de åpneste klassene. Men det var fire løpere som skilte seg ut – og de var faktisk ikke utenfor topp fire på noen postpasseringer: Sondre, Jonas Fenne Ingjerd (Bækkelaget), Kristoffer Strømdal Wiik (Freidig) og Andreas Myrvold Skovlyst (Kongsberg). Sondre ledet på første post, men sist startende Myrvold Skovlyst løp meget bra på langstrekket til post 2, var nesten 1.40 foran Sondre og overtok dermed ledelsen der – en ledelse han beholdt til mål. Også Strømdal Wiik skaffet seg en luke til Sondre på dette strekket, og dermed ble det en duell om bronsemedaljen, Oppsal vs Bækkelaget. Den duellen ble ikke avgjort før på oppløpet – Sondre snek seg to sekunder foran i mål og sikret dagens andre medalje! Christoffer Ånensen ble nummer 18 og Aksel Nikolai Aubert nummer 20.

Pallen i H17-18

I H19-20 ble Ask Olaussen nummer 13 (med Anselm Reichenbach på plassen bak), mens Oskar Mella ble nummer 22. Gullet gikk til Frols Martin Vehus Skjerve (som i likhet med Ask har flyttet til Uppsala for å studere).

Tina Kalleson var eneste Oppsal-løper i D21, og hun løp inn til 27.plass. Fredrikstads Marie Olaussen tok gullet og kongepokalen.

I H21 ble Vegard Jarvis Westergård nummer 14, mens Håkon Raadal Bjørlo ble nummer 23. Kongepokalen gikk til Magne Dæhli fra Halden.

Vegard på oppløpet

Fredag er det hviledag for juniorene, mens seniorene skal ut i mellomdistansekvalifisering fra klokka 15.

Resultater

Link til GPS-tracking