Venla ‘22: fantastisk stafettløping, sekunder fra topp 60

For et løp av Oppsals damelag! 62.plass i verdens største stafett, og det uten en eneste D21-løper på laget, smak på den!

Etter en rå spurt der Tina Kalleson kastet seg foran Tyrving sikret hun en fantastisk 62. plass sammen med Ingeborg Roll Mosland, Ane Hustvedt og Vigdis Hobøl – tre juniorer og en D40-løper! Laget leverte stafettløping fra øverste hylle: kontrollert og uten store feil.

Allerede på første etappe var det tydelig at noe stort var i gjære, da Ingeborg på et tidspunkt var oppe på 25.plass, femti sekunder bak teten og foran verdenscupløpere som polske Hanna Wisniewska og Victoria Hæstad Bjørnstad (de senere vinnerne IFK Göteborg). Etappen ble herlig gjennomført, og Ingeborg kunne sende Ane ut på 46.plass, bare 4.21 bak NTNUI som vekslet først ved Ingrid Lundanes.

Det er litt av et syn når 1400 lag sendes avgårde

Ane løp jo en super 2.etappe på tiomila, og leverte en flott etappe igjen. I felt med en del meget sterke løpere holdt hun kontrollen hele veien, og etter to etapper med to førsteårsjuniorer var Oppsal nummer 61!

Ane svært fornøyd etter 2.etappe (foto: Ola Marius)

Vigdis fortsatte den solide stafettinnsatsen, lå hele veien mellom 60. og 70.plass og sendte Tina ut som nummer 69. Det var mange norske lag innenfor rekkevidde, blant annet Byåsen, Tyrving og Halden 3. Sistnevnte bukket under for presset og fikk en feilstempling, trønderne ble knekt av Tina underveis, men Tyrving ga seg ikke så lett: kampen om å bli åttende beste norske lag gikk helt til målstemplingen, der Per-Ivars solide videobevis viser at Tina er foran!

Dermed kan vi ganske trygt si at det ble 62.plass for damelaget – en enormt bra prestasjon. Oppsal ble åttende beste norske lag (og de to Halden-lagene som plasserte seg foran hadde tilsammen 1 norsk løper), og viser et enormt utviklingspotensiale. Det var ikke avskrekkende langt opp til topp 40, for eksempel, og løperne høstet god erfaring i å løpe i tette felt med svært sterke løpere rundt seg.