Rapport fra ungdomssamling i Bohuslän

Over tjue Oppsal-løpere og ledere deltok på kretsens ungdomssamling i Sverige i helgen. Nok en gang var Oppsal en av de aller største klubbene målt i antall deltagere!

Kari-Ann var en av lederne, og har sendt denne rapporten:

“Etter to år uten, var det endelig klart for kretsens vårsamling på Daftø (Strømstad) for 13-16-åringer. 3 fulle busser kjørte avgårde fra Osloområdet fredag ettermiddag. Ombord var bl.a 22 ungdommer fra Oppsal Orientering. Første stopp var Käsen, rett over svenskegrensa, hvor vi prøveløp løyper fra Strömstad-medelen som skulle gå av staben dagen etter. Treninga var lagt opp til løping i grupper som arrangørene hadde satt sammen i forhold til alder og nivå.

Så fortsatte ferden til Daftø camping hvor vi ble innlosjert i hytter. Løpere fra forskjellige klubber, men med samme alder og kjønn, bor sammen. Dette er en ypperlig måte å bli kjent på tvers av klubbene.

Lørdagen startet med Daftøs gode frokostbuffé, som er på høyde med enhver hotellbuffet. Etter en god porsjon med egg, bacon, pannekaker, masse forskjellig pålegg, oster, frukt, donuts etc var nok alle litt småmette da vi løp avgårde til første trening. De to treningene på lørdagen var i gang/løpeavstand fra Daftø. Man kunne velge mellom løyper på A-, B-, eller C-nivå i et flott terreng.

På slike samlinger er det som skjer mellom øktene minst like viktig som det som skjer på treningsøktene. Det er lagt til rette for at man skal bli kjent med løpere fra andre klubber og nye vennskap oppstår. Minigolfbanen ble flittig besøkt. Banen er bygd opp med sjørøvertema og er litt annerledes og mye mer morsom enn vanlig minigolf. Enspretten er det også alltid tid til.

Det var tilløp til krisestemning da det viste seg at kiosken på Daftø ikke var åpnet for sesongen. Dette løste seg heldigvis da lederne fikk ordnet at kiosken på nabocampingen (som vi passerte på vei til treningsøktene) holdt åpen en time ekstra så ungdommen fikk hamstret brus og godis på vei til 2.økta. Lørdagen ble avsluttet med tacobuffet, en gøy tullestafett (som var altfor komplisert til å forklare her), og enpretten/skravling/kortspill/musikk/godterispising etc.

Søndag var det en småtrøtt gjeng som våknet til nok en solskinnsdag. Etter litt pakking og hyttevask kjørte bussen oss ut på Saltö, som er en skjærgårdsidyll like ved Daftø. Der fikk vi oss en o-trening i nydelig terreng og alle kom inn med store smil om munnen. Det var en perfekt avslutning på en veldig vellykket samling. Noen vil dog påstå at stoppen på Godisbutikken på Svinesund var den perfekte avslutninga!”

Bilder fra en flott helg:

Denne bildekrusellen krever javaskript.