Oppsal i 2021: et sterkt stafett-år tross pandemi

Var det stafetter i 2021? Jo, selvsagt var det stafetter! Selv om de internasjonale høydepunktene på våren (Tiomila, Jukola) gikk uten Oppsal, og 25-manna nok en gang ble avlyst var det masse å glede seg over innenlands! Lag fra Oppsal vant FIRE stafetter denne sesongen, og – hold dere fast – vi klarte hele stafettsesongen uten at et eneste lag fra Oppsal ble disket!

Dette var årets stafett-seiere:

Nighthawk Boys: Christoffer Ånensen og Sondre Olaussen feide all motstand til side i guttas ungdomsstafett. De lå to minutter bak teten etter nattetappene, men i dagslys var det ingen som kunne true Oppsals sterke 15-åringer. Christoffer løp Oppsal helt opp i ryggen på teten, og Sondre løp som en maskin på siste etappe og kom til mål i ensom majestet.

Nighthawk Girls: Ane Hustvedt og Ingeborg Roll Mosland ble nummer to etter en heftig spurtduell da Nighthawk sist ble arrangert for to år siden, men denne gang var det ingen tvil. Nydalen yppet seg på nattetappene, men som i guttenes stafett var Oppsal de sterkeste i dagslys. Ingeborg slapp å spurte denne gang – det skilte 43 sekunder til Nydalen i mål.

Det var mange flotte prestasjoner – Sjekk referat fra alle Nighthawk-klasser.

KM, H13-16: Christoffer og Sondre var ikke ferdige med stafett-triumfene etter Nighthawk. Med Aksel Nikolai Aubert som tredjemann på laget tok de et klart KM-gull på Ås i august. Etter de to første etappene var det jevnt, men Sondre smadret feltet på siste etappe og Oppsal vant med åtte minutter!

KM, H150: Det var ikke bare ungdommene som leverte stafett-seiere i 2021. Bent Erik Skaug, Thor Mella og Per-Ivar Nikolaisen herjet med konkurrentene i veteranklassa i et stup- og steinrøysfylt terreng. Avstanden ned til Lillomarka på andreplass var 8 sekunder!

Det var mange flotte prestasjoner – Sjekk referat fra KM-stafettene.

Så til den på mange måter viktigste statistikken fra stafettene i 2021. Oppsal stilte tilsammen 31 lag (inkludert to mikslag) i fem ulike stafetter. SAMTLIGE lag ble godkjent – det må vel være lenge siden sist? Applaus til alle stafettløpere i 2021!