To seire og én annenplass i Night Hawk

Det ble en bra helg for Oppsalløperne i Bærumsmarka under årets Night Hawk stafett. Ikke bare ble det seier i både gutte- og jenteklassen, men det ble også annenplass i dameklassen, i tillegg til at vi gjennomførte 36 etapper uten én eneste disk. Og det i et løp hvor det florerte med disk, spesielt i seniorklassene.

Alle Oppsalløperne gjorde som de skulle og kom seg greit gjennom nattetappene. I både gutte- og jenteklassen var flere Oppsallag på skuddhold av seier etter lykteetappene i Bærumsmarka. Nærmest var guttelaget med Sondre Olaussen og Christoffer Ånensen og jentelaget med Ane Hustvedt og Ingeborg Roll Mosland.

Vinnerlaget i gutteklassen med Christoffer og Sondre

Blant guttene løp Christoffer på Oppsals førstelag ut to minutter bak ledende Fredrikstad på søndagens jaktstart. Men Christoffer løp stødig og kunne sende Sondre ut noen få sekunder etter Konnerud på den avsluttende etappen. Sondre løp som en maskin og passerte Drammenslaget ute i skogen og kom til mål i ensom majestet. De andre Oppsallagene ble nummer 8, 14 og 23.

I jenteklassen var også Oppsals førstelag noe bak etter nattens løp, men kun 1.22 min bak lederlaget fra Nydalen. Ane løp en fin og solid etappe, men tapte noen minutter til Nydalen. Ingeborg løp ut nesten fire minutter bak på siste etappe, men med en fantometappe så hadde ingen av de andre lagene en sjans.

Vinnerlaget i jenteklassen med Ingeborg og Ane

Litt spenning ble det da tidtakersystemet viste feil på én av brikkene til jentelaget, men laget ble godkjent og dermed kunne de hoppe opp på det øverste trinnet på seierspallen. De to andre Oppsallagene som fullførte ble nummer 9 og 13.

I dameklassen løp Dagrun Brox Rayamajhi, Katrine Bjordal Veggan og Tina Kalleson tre gode nattetapper. Flere av favorittlagene klarte ikke å stemple riktig og dermed var Oppsals lag nummer to etter nattens etapper, 3.40min bak Kongsberg. Med tre gode dagetapper, og en spesielt god avslutningsetappe av Tina Kalleson, ble andreplassen sikret, kun 14 sekunder bak vinnerlaget Kongsberg.

Damelaget med Dagrun, Katrine og Tina
Spurt tar på! Her har Boye akkurat spurtet med Fredrikstad om fjerdeplassen i herrer master (foto: Jørn Limi).

I herrer master stilte Vidar Gjelstad, Stein Mella, Thor Mella, Jørn Limi og Boye Bøhlerengen til start. Boye spurtet inn til en sterk femteplass av femten lag. Vinner ble Halden med et lag som sannsynligvis ville hevdet seg helt i teten i herreklassen.

Espen Aubert, Ask Olaussen, Sigurd Rødnes, Ludvig Rødnes, Ola Marius Pedersen, Sveinung Syvertsen og Per-Ivar Nikolaisen representerte de blåhvite draktene i herreklassen. Etter natten var laget nummer fem. Gjennom dagetappene ramlet laget ned, men kom inn på en respektabel sjetteplass.

I kidsklassene deltok et tosifret antall råtasser!

Se løyper og veivalg i Livelox.

Resultater (uoffisielle)

Denne bildekrusellen krever javaskript.