Landslag

EYOC starter fredag – Anselm på plass i Litauen

Fredag starter European Youth Orienteering Championships (EYOC) 2021. Løpene skal foregå i og rundt Litauens hovedstad Vilnius, og programmet er langdistanse fredag, stafett lørdag og sprint søndag.

Oppsals Anselm Reichenbach er på plass i Tysklands farger, og starter sine 7,4 kilometer klokka 1228 lokal tid – 1128 NORSK TID. Det er 104 startende i H-18.

Det er fire klasser i mesterskapet, H og D-16 og H og D-18. Norge stiller kun i de to eldste klassene. Hvert land kan ha med fire løpere, og Anselm kommer til å møte kjenninger fra løp i Norge, selv om ingen herreløpere fra AOOK kom seg med i troppen i år. De uttatte for Norge er Hans Urset, Tromsø; Brage Takle, Kristiansand; Martin Vehus Skjerve, Verdal og Alfred Bjørnerød, Moss. I tillegg er Sandnes-løperen Carl Jongenburger med i Nederlands tropp.

I D-18 stiller Norge med Mari Eidsmo, Freidig; Elisa Götsch Iversen, BUL-Tromsø; Mathea Gløersen, OTO og Alva Marika Niklasson, Nydalen.

Arrangørene lover tracking, live-oppdateringer og muligens video også (kanskje primært på stafett og sprint) – hjemmesiden er nok det sikreste kortet for den som vil følge med på framtidas storløpere!

Gammelt kart over langdistanseområdet. Kan bli behov for både lette føtter og stødig kompass her.