KonkurranseStafetter

KM: Fire medaljer, solid stafettløping fra Oppsals lag

To gull og ytterligere to KM-medaljer ble fasit for Oppsals lag i KM stafett. I tillegg fikk flere råtasser sine første stafettopplevelser. Og les nøye nå: samtlige tolv Oppsal-lag fikk godkjent resultat – det er bra! Ås var arrangør av stafetten, som var KM for både AOOK og Østfold.

Oppsals lag var i favorittsjiktet i begge ungdomsklassene, og guttelaget med Christoffer Ånensen, Aksel Nikolai Aubert og Sondre Olaussen gikk helt til topps etter tre fine etapper. Sondre gikk likt ut med Bækkelaget på siste etappe, men gjorde kort prosess og seiersmarginen ble tilslutt på 8.08. Tyrving tok bronsen.

I D13-16 var Ingeborg Roll Mosland, Tale Nordby Hvenekilde og Ane Hustvedt ni minutter bak Nydalen, som var helt suverene i stafetten. Fossum tok bronsen, men var mer enn ti minutter bak Oppsal.

Laget i D17 fulgte opp strålende takter fra Nighthawk med KM-bronse, bak to lag fra Nydalen. Ingvild Maalen-Johansen løp første etappe, Tina Kalleson den andre, før Katrine Bjordal Veggan avsluttet stafetten for Oppsal.

I H17 var det førstelaget med Ask Olaussen, Ludvig Rødnes og Kristoffer Fiane Pedersen som leverte best, med sjetteplass i kretsmesterskapet.

I veteranklassen ble det en overbevisende seier til trioen Thor Mella, Bent Erik Skaug og Per-Ivar Nikolaisen. Sistnevnte kunne altså innkassere to gullmedaljer i helgen, og sier følgende:

-De gamle gutta var jo imponerende raske. Så jeg kunne jo bare sikre inn. Alle tre kjørte seg fast i stup og steinrøyser midtveis, men vi klarte det lell.

D og H11-12 er ikke KM-klasser, men Oppsal stilte med tilsammen tre lag også her, og alle fikk sine løp godkjent i det som absolutt ikke var enkle C-løyper – veldig bra!

Det var en flott KM-helg for Oppsal, med tilsammen seks gull og ikke minst veldig mange deltagere både individuelt og i stafett – og vi hadde ganske sikkert hatt enda flere på start hadde det ikke vært for covid-pandemien som har sendt en del løpere i karantene.

Råtasslag 1: Marte, Martina og Liv
Råtasslag 2: Ane og Julia
Råtasslag 3: Magnus, Simen, Herman, Sivert.
Pallen i D17, Katrine og Tina bak to Nydalen-lag. Ingvild måtte reise på jobb før premieutdelingen. 
Sølvlaget i D13-16: Ingeborg, Tale, Ane
Vinnerne i H13-16: Sondre, Aksel, Christoffer

I tillegg deltok flere løpere i direkteklasser. Alle resultater: https://brikkesys.no/result.php?id=4272