Oppsal i 2021: Hvem hadde flest starter? Se topplista!

Var du en av dem som sleit ut o-skoene i 2021? Det nærmer seg årsmøte, og dermed er det også tid for å gå gjennom statistikkene fra sesongen som har gått. En av de mest etterlengtede er selvsagt oversikten over hvem som har deltatt i flest løp gjennom 2021.

Pandemien har nok en gang preget sesongen, og der man i 2019 måtte ha 50 starter for å toppe lista (Tina Kalleson) og over tredve medlemmer startet i mer enn tjue løp, var det akkurat som i 2020 ingen som kom opp i slike tall.

I 2020 var det 17 løpere som hadde tjue starter eller flere – i 2021 var det tallet redusert til åtte. Til gjengjeld var det flere løpere som stilte i minst ett løp (147 i 2021 mot 133 i 2020), og flere starter totalt (1294 mot 1083). Det kan tyde på at det var flere muligheter til å løpe, men også mange, spesielt blant ungdom/junior, som gikk mye inn og ut av karantene.

Uansett er det gledelig at antallet som stilte i løp gikk opp fra året før. Forhåpentligvis får vi en mer normal sesong, med mange løpssugne medlemmer, i 2022!

Så til pallen! I 2020 hadde Christoffer Ånensen flest starter med 30, det ville kun holdt til tredjeplass i 2021.

 

Nummer tre, med 30 starter:

 

Sigurd Hobøl kan være fornøyd med 30 starter i 2021. Han var også en av dem som med suksess fikk testet ut sykkelorientering i løpet av sesongen.

 

Nummer to, med 35 starter:

 

Ingeborg Roll Mosland hadde 35 starter i 2021. Ingeborg leverte en kjempesesong med medaljer i Hovedløpet og seiere i prestisjeløpene O-Idol der bildet er tatt), Blodslitet og jentestafetten i Nighthawk.

 

Nummer en, med 36 starter:

 

Med 36 starter ble Christoffer Ånensen Oppsals mest aktive løper for andre år på rad! Christoffer har hatt en ny bra sesong, og i tillegg til de individuelle prestasjonene kan han notere seg for stafett-seiere i både KM og Nighthawk (Foto fra HL-sprinten: Terje W. Pettersen)

Her er topp 20 for 2021:

36 Christoffer Ånensen
35 Ingeborg Roll Mosland
30 Sigurd Hobøl
29 Tuva Berger Gjelstad
25 Tina Kalleson
21 Mari Kalleson
20
Kjell Winther
Petter Næss
19
Ask Olaussen
Katrine Bjordal Veggan
Synne Nordby Hvenekilde
Tale Nordby Hvenekilde
18
Anselm Reichenbach
Eivind Vågsnes
Julia Malahti Brox Rayamahji
Synne Utseth Bøhlerengen
17
Sondre Olaussen
Vidar Gjelstad
15
Ane Hustvedt
Thor Mella

Det er også verd å merke seg at sesongen er I GANG! Fjorårets meststartende ligger ikke på latsiden, og startet løpsåret 2022 i går kveld, med seier i A-mellom under tredje løp av Østfold vintercup. Her ble Kari-Ann Ånensen nummer to i A-kort. Alle klasser hadde fellesstart.

Startfeltet for Østfold vintercup, løp nummer tre.