HL skiorientering: to bronsemedaljer til Oppsal

Vi gratulerer Eivind Vågsnes og Synne Syversen Gihle! De fikk med seg hver sin bronsemedalje i hovedløpet!

Det ble en flott dag på Gåsbu, med topp forhold og mange skuterspor å både orientere og bomme i.

Synne på vei mot HL-bronse!

Synne Syversen Gihle hadde tidlig startnummer i D15. På de første postene passerte hun litt bak de beste, men gikk seg opp hele veien utover i løpet. Midtveis var hun oppe på delt fjerdeplass, tolv sekunder unna pallen, og sikret bronsen etter en solid avslutning.  Det var Tuva Berger Gjelstad som lå nøyaktig likt med Synne på post 5, rett etter halvveis, men hun fikk dessverre en bom på det neste strekket som kostet fem minutter. Dermed endte Tuva på sjuendeplass i et jevnt felt.

Pallen i D15: Sølvvinner Minna Sofie Wingstedt, Halden, vinner Selma White, Søgne og Songdalen og Synne.

Eivind Vågsnes i H14 fikk lang ventetid før medaljen var klar. Fra tidlig startnummer gikk han inn til bestetid, men det var svært tett i klassen. To konkurrenter kom inn på bedre tid, men deretter kunne Eivind puste lettet ut, og dagens andre bronsemedalje til Oppsal var et faktum!

Pallen i H14: Sølvvinner Frode Wallberg, Heming. Vinner Jonathan Lysheden Vogt, Konnerud og Eivind.

Oppsal har nå tatt medalje i fire hovedløp i skiorientering på rad! Resultater, strekktider og livelox finner du her.

Juniorer og seniorer hadde norgescup på Gåsbu. Denne gjengen har levert solide prestasjoner så langt i vinter, og det fortsatte i dag. Ingeborg Roll Mosland tok fjerdeplassen i D17-20, bare seks sekunder fra pallen og 52 sekunder bak vinneren. Det er svært sterkt av Ingeborg, som altså er førsteårsjunior og holdt halve juniorlandslaget bak seg på lista.

Jonas Krogh tok 17.plass i et sterkt felt i H17-20, mens Ane Sofie Krogh tok sjetteplass i D21. Junior og senior har norgescup også søndag.