Junior og seniorKonkurranseLandslag

Junior-VM: Anselm yppet seg med verdenseliten

Nok en gang løp Anselm et godt løp i junior-VM i Tyrkia. I en klasse med 130 løpere endte Oppsalløperen, som representerer Tyskland, på 26. plass. Rett og slett en imponerende prestasjon i hans første junior-VM. Også på mellomdistansen for to dager siden ble han nummer 26. Stabil er fornavnet!

Han åpnet langdistansen med en liten sving på førstepost, som kostet et halvminutt. Men han prikket de påfølgende vanskelige postene i et uoversiktlig og bratt ravineområde.

– Skogen var utrolig fin, det gikk fort fra starten og jeg merket ikke noe til den skadde ankelen. Jeg løp forbi flere folk som startet før meg, forteller Anselm etter løpet.

Fra 7. til 8. post mistet han stien og ble dermed løpende ved siden av en stor sti, noe han tapte litt på. Men på monsterstrekket fra 10. til 11.post løp han et venstreveivalg på sti. Det viste seg å være smart, for frem til ca. 40 minutters løping hadde han tiende beste tid, under tre minutter bak raskeste passering.

– Der løp jeg perfekt!

Taktikken var å løpe et sikkert og kontrollert løp, som han gjorde på mellomdistansen. Det lyktes han bra med!

Anselms veivalg på de fem første postene i det krevende terrenget i Tyrkia. Hele løypa: http://www.jwoc2020.org/wp-content/uploads/Long_Men.pdf

Dessverre kom det en bom på den 12. posten. Et vanskelig gjengrodd søkk i en skråli, hvor han passerte rett på nedsiden uten å se skjermen.

– Det var en teit bom, forteller Anselm, som tydelig irriterte seg over minuttene som ble lagt igjen der.

Det gikk to til tre minutter ekstra i skrålia og på langstrekket til 15.post valgte han å løpe et høyreveivalg på sti og vei.

– Det var nok det beste veivalget for meg, men jeg tapte litt på stien på vei ut av 14.post og inn til 15.post.

Det er mulig et veivalg på sti under streken hadde vært raskere, men ved å velge omgående til høyre, så fikk han utnyttet løpsstyrken og hvilt hodet en liten periode.

Avslutningen var bra og viste at han klarte å holde hodet kaldt gjennom nesten 80 knallharde minutter i de tyrkiske skogene.

– Jeg mistet drivet i siste del, men er likevel rimelig godt fornøyd med løpet!

Det har han absolutt grunn til å være!

Resultater H17-20, 11,0 km

1 Basile Basset France 1:08:57
2 Soren Thrane Odum Denmark 1:09:04 +0:07
3 Ferenc Jonas Hungary 1:11:46 +2:49

26 Anselm Reichenbach Germany 1:17:48 +8:51

I junior-VM kan løpere i alderen 17 til 20 stille og de aller fleste er 19-20. Av 17-18 åringene hadde Anselm blitt nummer syv!

I morgen avsluttes junior-VM med stafetter. Anselm løper første etappe på Tysklands førstelag. Anton Silier løper andre og Konrad Stamer løper siste etappe.

Les mer om junior-VM her (resultater, kart, GPS, etc): http://www.jwoc2020.org/