NM 2021: Gull og sølv på langdistansen! Gratulerer!

Ane Sofie Krogh vant D19-20 på torsdagens langdistanse i NM. Tina Kalleson fulgte på plassen bak! Ane tok dermed sin andre NM-medalje på én uke, etter sølvmedalje på NM-sprint sist fredag, mens Tina tok sin første individuelle medalje.

I harde og krevende løyper fra Kilebygda, nær Porsgrunn, så presterte Oppsalløperne bra i septembersola. Tina løp et jevnt og godt løp, uten for store misser. På de første fire kilometerne tapte hun nesten tre minutter til Ane, som startet to minutter bak. Ane studerer i Trondheim og løper nå for NTNUI, men inntil i fjor representerte hun Oppsal. På de tre siste kilometerne var Tina raskest og hentet inn nesten ett minutt. I mål var Ane 2.16 foran Tina, som igjen var to minutter foran Ingrid Lamark på bronseplass.

Klikk på videoen for å se kampen om gullmedaljen mellom Ane og Tina:

I H17-18 løp Ask Olaussen direkte fra karantenehotell og inn til en supersterk åttendeplass, som førsteårsjunior. Det er bare å glede seg til fortsettelsen! Sigurd Rødnes hadde en tung dag i skogen, men vi satser på at kroppen henter seg inn til lørdagens mellomdistanse.

Ola Marius Pedersen startet tidlig og lå lenge høyt på listene i H21, men etterhvert som seedet pulje kom i skogen, så forsvant han nedover noen plasser. Men i til sluttt ble det en 23. plass av nesten 60 startende! Et veldig bra løp i en knallhard 15km lang løype, med vinnertid på nesten 100 minutter! Vinner ble Magne Dæhli, foran verdensmester Kasper Fosser.

NM-uka fortsetter med mellomdistansekvalifisering i morgen. Der stiller Sigve Vågsnes, Ludvig Rødnes og Kristoffer Fiane Pedersen til start. Alle tre har havnet i samme kvalifiseringsheat, der også tidligere Oppsalløper, nå NTNUI, Lavran Thorstensen løper. Så her vil vi få et durabelig Oppsaloppgjør. I tillegg løper verdensmesterne Olav Lundanes og Kasper Fosser i det samme heatet. Det samme gjør landslagstrener Anders Nordberg. De 12 beste av 30 løper i hvert heat går til finalen. Juniorene har ingen kvalifisering, så for dem blir det hviledag i morgen før mellomdistansen lørdag.

Alle foto: Lars Klyve