Junior-VM: Anselm med sterk mellomdistanse

Anselm Reichenbach klarte en sterk 26.plass i A-finalen på mellomdistansen i junior-VM. Det var seksti løpere på start, og en plassering i øvre halvdel er svært solid med tanke på at størsteparten av konkurrentene er ett og to år eldre.

Inngangen til konkurransen var heller ikke den beste. Anselm forteller:

– Under gårsdagens kvalifiseringen tråkket jeg over flere ganger. Det var så vondt i dag at jeg vurderte å stå over finalen. Men jeg bestemte meg for å løpe allikevel og i motsetning til i går fikk jeg løpe alene hele veien. Det gikk ikke spesielt fort, men jeg bommet bare veldig lite og tok sikre veivalg hele tiden. Tiden holdt for en fin plassering i et felt der det var veldig få som løp et plettfritt løp.

Anselm var 7.22 bak den svenske vinneren Axel Elmblad. Det ble dobbelt svensk med Jukola-vinner Viktor Svensk på andreplass. Det ble bronse til Ungarn og Ferenc Jonas. Av de fire nordmennene som kvalifiserte seg til A-finalen var Tobias Alstad best med 13.plass, mens Vegard Kittilsen endte tre sekunder foran Anselm. De to øvrige nordmennene endte på 40.plass (Isak Jonsson) og 45.plass (Kornelius Kriszat-Løvfald).

I kvinneklassen ble det favorittseier til svenske Hanna Lundberg. Pia Young Vik og Jenny Baklid var best av de norske med sjette- og sjuendeplass.